En fråga!


Ni som förlängt håret!
Vart gjorde ni det? Blev ni nöjd med resultatet?
Hur mycket kostade det?? Finns det någon frisör som kanske gör jobbet privat?
Gah! :)

Jag har ju länge länge velat förlänga mitt hår men det har liksom aldrig blivit av.
Nu är jag så förbaskat sugen på en förändring på mig själv (förutom den växande magen)


please please help?? :)

Hjälp?



Jag som är såååå fruktansvärt dålig på detta med bloggdesign!
Söta anna har hjälpt mig flertal ggr och jag har blivit mycket mer än nöjd av hennes reslutat!
Nu skulle jag vilja förnya sidan IGEN... :) Känner mig dum att fråga henne...:S Någon annan som kanske vill hjälpa lilla mig???? :)

*Vädjar* :D

En liten förklaring..



Till mina vänner, Ni får ursäkta mig nu då jag inte är så anträffbar..
Sista tiden har varit väldigt jobbig för mig. Ni ska inte ta det personligt när ni inte får något svar på min mobil..
Krafterna räcker absolut inte till just nu.. Känner mig jätte hemsk som inte orkar men just nu finns varken orken eller lusten där.. Och ni som verkligen känner mig vet hur jag varit dom senaste åren med depressioner, och just nu känns det värre än det varit på många många år. Trots att jag har så otroligt mycket att vara tacksam för i livet så styr man inte över det helt enkelt. Har träffat läkare i går och väntar nu på remiss. Så snart hoppas jag på lite hjälp.
Så mina vänner.. Förlåt, jag kommer tillbaka. Det vet ni... :)





Hur som helst, nu är vi inne på vecka 33. Går sakta men säkert frammåt. Nu går dagarna sakta och väntan är större än någonsin!!

 

igår var vi hos barnmorskan och allt såg jätte bra ut. Följer kurvan jätte fint och hjärtljuden var toppen.
Lilla huvudet var där det skulle, alltså neråt. Känner lite då och då hur det ilar och känns nästan som lite mensvärk, så undra om han börjar fixera sig med huvudet snart.




Mamma

Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.



Om det är första graviditeten börjar många fundera och undra över amning och spädbarnsskötsel

Det kan vara klokt att skaffa sig lite kunskaper i förväg - kunskap ger trygghet.

Har du i stället svårt att alls föreställa dig hur det ska fungera med ditt nyfödda barn? Tala med din barnmorska! Hon kan hjälpa och råda.

Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.






Tips!

Sitt högt med benen när du kan - när du läser, stickar eller tittar på TV.




Barnet


I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.


Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda. Läs mer om Fostrets utveckling!



Bättre sent en aldrig :)


Ja, i går var jag hemma hos Karin för att få mig en liten visning av Me&I kläder.
Men ensam var jag absolut inte, 10 mammor + bebisar! Åh så mys det var.
En annan som bara längtar o längtar!!
Minsta storlekarna var ju 62 så jag köpte bara en Body åt lilleman som han får växa i till hösten. men jag tyckte den var sååå fin. Jag som älskar färger!

Sen till mig själv köpte jag ett par vita knickers byxor och en vit tunika/klänning.

                        

          



Och här kommer lite bilder på vårat vardagsrum:




 blomman doftar underbart...mmmm!!






Nej nu ska jag ta mig en kopp kaffe och mysa ner mig i soffan och kanske se ett avsnitt av gossip girl??
Ska jag ha premiär?? har fått flertal tips att jag ska se den serien men än har jag inte börjat :)
Ska jag?? :)


Nu rullar jag vidare ;)


Mys-dagar!



Ja det är vad jag (Vi) gör hela dagarna just nu. Myser myser myser och åter myser!
Vissa dagar är det bara sååå skönt att göra absolut ingenting! I morse klev jag upp med min R runt 7 och åt mysig frukost och när det var dags för honom att bege sig mot jobbet så gick jag & Milia upp i sängen och myste och somnade om! *Riktigt skönt* sover konstigt på nätterna nuförtiden, massa massa konstiga drömmar om pojken i min mage..Men har hört att det är vanligt att man gör det såhär på slutet :)

När man tänker efter är det inte sååå länge kvar. Snart är Maj slut och vi går in i Juni månad, då är det absolut inte långt kvar :) Och det är sånna tankar som får en att orka med detta! Jag börjar nästan längta till förlossningen till och med :)

Igår bestämde R och jag oss för att göra iordning det sista i vardagsrummet, det har liksom legat lite på is av någon knepig anledning. Så igår shoppade vi nya mattan, den stora fina tavlan, en hylla på Mio och lite blommor och lyktor. Blev riktigt mysigt här nere nu, Innan var det lite opersonligt men nu är det sååå mysigt :)
Lägger in lite bilder senare :)

Nu kommer snart jessica hit på en kaffe och lite sällskap. Alltid kul med sällskap då jag sällan åker någonstans själv nuförtiden :S
men i morgon ska jag till Karin & lilla isabelle, ska komma en kvinna från Me and I kläder och visa lite barnkläder också bjuder karin på lunch :) Kommer bli riktigt trevligt, Undra hur mycket jag kommer shoppa då?? ;S
Nu var det ju sååå länge sedan jag handlade något till lilleman.



Näää laddar upp lite bilder senare för nu kommer J snart!



Puss!

Härliga Måndag!



Goddagens alla läsare.
Som vanligt har jag varit väldigt väldigt dålig på att uppdatera här, Lovar mig själv varje gång att jag ska bli bättre ;o)
Sista tiden har väl varit ganska lugn. har börjat få sånna otroliga sammandragningar/förvärkar.
R fick tillslut ringa förlossningen och där fick vi det förklarat för oss. Vissa får otroliga sammandragningar sista tiden i graviditeten medans vissa bara har lätta sammandragningar. Så mitt gamla tempo får jag lägga på hyllan ett tag då jag inte ens kan ta en promenix utan att det sätter igång.... Känns otroligt tråkigt på något sätt...Jag blir rädd för att ens gå till bussen för att det kan sätta igång..
Så sista dagarna har varit upp och ner för mitt humör... Känner mig inte alls på topp, känner mig stor och klumpig och väntan känns så otrolig...Jag vet att man inte ska klaga för små saker men i bland måste man helt enkelt få klaga bara...


Hur som helst, Pojken som bor i magen mår jätte bra. Han har inte alls lika mycket utrymme som förut och det märks på sparkarna, eller rättare sagt buffarna som det mer är nu. Ibland känns det som han är påväg UT genom HUDEN :) Han är mysig och såååå efterlängtad.
Idag går vi in i vecka 32 och det börjar närmare sig med stoooooora steg :)

 




Mamma


Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.



Om du var vältränad före graviditeten har du säkert kunnat hålla i gång med träning tämligen bra men nu blir det nog dags att dra ner något på takten.

I regel kan man träna med de metoder som inte är alltför påfrestande för lederna eller innebär ökad skaderisk - inga tävlingsmoment! Känns det riktigt och bra och inte gör ont är det som regel bra. Att cykla eller simma är mycket bra motion för dig som är gravid.


De flesta MVC erbjuder bara ett rutinmässigt ultraljud i vecka 17-18. Många kommer ändå på ytterligare ultraljudundersökningar, till exempel om barnmorskan misstänker att magen växer för fort eller för sakta. Vid några kliniker gör man en rutinmässig ultraljudundersökning också i graviditetsvecka 32.



Barn


I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm.

image312

Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta.
Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser.
Fingertopparna har fått vassa naglar.




Nej nu ska jag ta mig en lång lång dusch sen funderar jag på att höra med R om vi kan ta en sväng på IKEA när han slutar jobba. Mamma va så söt i går och gav mig en summa pengar för att "ta hand om mig själv" och köpa mig något fint :)

Milia är bedårande :)
Hon är bara för för goooo!

    

Milia!! :o)


Hon är den finaste, snällaste, keligaste och goaste lilla hårboll som finns.
Och hon är bara våran! :)

   

image308


Ny Familjemedlem!



Eftersom jag alltid haft katt så har längtan efter en ny liten hårboll varit riktigt stor.
Men så dök hon upp, Våran Milia! En vacker strålgrå kattflicka på 12 veckor *Kärlek*
Vi har inte fått hem henne ännu, men i morgon kommer hon! Längtan är otrolig :)

image304

Några till :)


Några till korta videoklipp lägger jag in :)


 

 

Såååå :)



Nu har jag suttit och fixat och trixat lite vid datorn och ÄNTLIGEN fått till några videoklipp på vår lille kille.
Jag kan säga er, att se sin ofödda son på detta vis ... Det är en otrolig känsla. Längtan efter honom blir starkare och mer påtaglig för varje dag som går. Jag verkligen älskar varenda centimeter av den lille killen som ligger och guppar där inne i min mage!

 


Ska sätta mig och göra iordning några fler i morgon :)





Här tänkte jag också lägga in lite bilder från Stockholm.
Dom ligger nog ca 3 veckor före oss i sommar värmen, otroligt varmt och skönt där nere och alla gick omkring i kjolar och korta shorts. Såååå skönt!
Hade iaf en toppen weekend där nere, Myste lite med Terese och syster min.
Riktigt riktigt bra. Men hemmakär som jag är så säger jag, Borta bra. Men Hemma bäst ;o)










Våran Skatt!


Du är det vackraste jag någonsin sett....

image297

*Mamma längtar hur mycket som helst efter dig....!!*
Längtan är obeskrivlig!

Lillplutten däri vägde 1 319g. Han ska alltså gå upp ca 2 kilo till *Ojojoj* :)

Lägger in en videosnutt i morgon :)
Nu ska jag,kulan och min älskade R gå och ta oss ett skönt bubbelbad.

Hoppas ni mår bra allihopa!! :)

Jag älskar honom.


Även fast vi inte träffats än,
- Så älskar jag dig mer än livet själv.



Det verkar som det är något fel på bloggen för jag kan inte ladda upp bilder.
Någon som har samma problem??

Ni får se bilder så fort funktionen funkar igen.
Men jag kan säga det..
-Det var helt magiskt att se våran skatt!!!

Stockholm snaaaart!


Ja, i morgon åker vi ner till stockholm jag och min R. Första natten ska vi bo på hotell mitt i city och bara njuta av varandra och mysa. Torsdagnatt ska vi spendera ute i Gröndal hos min syster och få lite kvalitéts tid med henne, länge sedan jag träffade henne nu :( Så det ska bli hur mysigt som helst!
- Men till det mysigaste. På Fredag morgon klockan 10:00 ska vi göra vårt andra Ultraljud som vi valt att bekosta själva! Åh så jag längtar!!

image295

image296
Tänk att vi ska få en liten tjuvkik på hur du ser ut där inne!
Åh så vi längtar!! :)






3D Ultraljud och 4D Ultraljud

Vi erbjuder ett alternativt 3D ultraljud och 4D ultraljud. På vår moderna, avslappnade och smakfulla mottagning, erbjuder vi 3D- och 4D- ultraljudundersökningar för att tillgodose en positiv och familjestärkande upplevelse mellan mamma, pappa, andra familjemedlemmar och det blivande barnet. Vi upplever att realistiska bilder tar fram en helt ny känsla hos föräldrarna gentemot barnet som kan vara till fördel för hela familjen. Det är något speciellt som händer när de blivande föräldrarna får se och uppleva sitt barn genom 3D- och 4D- bilder eftersom att bilderna är mer realistiska än de som tidigare setts. De här otroliga bilderna skapar ett band mellan föräldrarna och barnet som fram till nu bara upplevts vid födseln.


Ultraljudsundersökningarna är säkra för både mamman och fostret. I vår teknik använder vi oss av EXAKT samma ultraljudsvågor som vid en traditionella 2D-scan som hos doktorn och på sjukhus. Den avancerade, väl utvecklade ultraljudsmaskinen omvandlar 2D- bilder till fantastiska 3D/4D- bilder. Så enkelt är det! Vi undersöker enbart mammor som har genomgått sin 18-20 veckors diagnostiska undersökning eller motsvarande och som tar med sig de papper de mottagit vid sin undersökning på sjukhuset. Vi gör inga undantag eftersom vi håller en hög vårdnadsstandard.



Med vår alldeles nya ultraljudsteknik har vi möjligheten att synliggöra rörelser från barnet, som är svåra om inte omöjliga att se och identifiera med 2D- scanning. Med 4D ultraljud - scanning kan man se hur fostret gäspar, sträcker ut tungan, ler, sväljer, blinkar och rör på fingrarna. Man kan ibland se dessa rörelser i mitten av graviditeten men det vanligaste är att man ser det i ett senare skede.


-Det är en upplevelse du aldrig glömmer!


Update!


Nu var det riktigt länge sedan jag uppdaterade känns det som. Filåååt!
Har haft mycket och göra och har knappt varit hemma känns det som + mitt humör som verkligen går upp och ner...Dessa hormoner *Suck*

Hur som helst, Nu har vi haft sista föräldra utbildningen, och det tycker jag känns väldigt tråkigt faktiskt. Tyckte det var mysigt att se hur alla magar växer och höra deras tankar och funderingar så mansjälv slipper tro att man är knäpp :) Förhoppningsvis följs man åt och träffas nån gång endå :)

Har inte ens skrivit om sista april, oj vad länge sedan jag skrev ;S
På sista april var det mys ute i Skrängstabodarna. Svärföräldrarna + bekanta till dom, Jag och R och våra vänner Tobbe och Karin med deras lille chartroll Isabelle. 3 Rätters middag och massa trevliga samtal under kvällens gång. Det var riktigt mysigt :)

I helgen då? Vi håller på göra iordning ute på gården (verkar som om dom som bodde här innan inte ens har vetat vad en kratta är?) Men nu börjar det blir fint ute på gården *Mysigt!* Jag som alltid längtat tills den dag man har egen trädgård! =) Sen har vi även hunnit med en grillning med min mamma o pappa i Lördags =)

Igår var hela min värld upp och ner. Tycker inte jag gjorde annat än grät och grät och grät...
Usch vad dessa dagar är jobbiga. allt känns så svart och mörkt. Man börjar bli tung, det värker i ryggen, humöret går upp och ner och man får extremt dåligt samvete över allt och ingenting...usch usch usch.
Men i dag är en bättre dag trots att jag känner av en liten klump i magen, Var hos barnmorskan kl o9:oo.
Tog lite stick i armen och kikade vikten, har för övrigt gått upp precis 10 kg nu. Från 47 till 57 =)
Vi mätte magen och lyssnade på hjärtljud, hon sa att jag kommer få en liten och fin bebis. Ingen 4 kilos klump =)

Nu ska jag bara slappa framför tv´n och ladda inför dagens bravader ;) Karin ringde mig i lördags och undrade om jag inte kunna passa lilla Isabelle i dag för hon var tvungen att göra ett prov i dag hade ingen barnvakt, Men givetvis ställer jag upp. Gud så mysigt =) snutta bebbe =)


Jaa....Vad ska jag skriva mer då??
Vecka 30 i dag. OJ! Vart tar tiden vägen?????
Bara 10 veckor kvar till BF. Och där kan det också dras bort eller läggas till 2 veckor :S tänk om han kommer om 8 veckor???? Lilla hjärtat mitt! =)



Lite bilder från olika tillfällen + lite info :)

   
   
 



Sängen är är bäddad och gungstolen är på plats =)
 


Ja, som jag skrev är vi nu inne på vecka 30!
Här kommer "lill kulan". Han växer och blir stor vår lilleman.
Nu när han han rör sig känner man jätte väl vad som är vad, Rätt vad det är ser man en bula på magen och oftast är det så små fötterna som sparkas :)

    




Mamma

Barnet tar nu stor plats, inte bara i magen utan även i din vardag. Barnet sparkar mer och kraftigare - gör sig ständigt påmint. Ju närmare du kommer förlossningen desto mer tänker du på ditt barn, tankar om en vardag med barnet, och lusten att förbereda sig ökar.



Många kvinnor kan få dåligt samvete för detta, speciellt om man har ett ansvarsfyllt arbete och inte riktigt kan koncentrera sig.




Barn

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

image294

Redan från graviditetsvecka tretton kan man med hjälp av ultraljud se att fostret tränar sina andningsmuskler genom att utföra andningsrörelser. Andningsrörelser pågår sedan i perioder under hela graviditeten. Dessa andningsrörelser stärker lungorna och får dem att mogna.