Ensam på hotellet.

Dagen har känts otroligt lång och kämpig, alldeles för få timmars sömn och massa värkar..Usch och tvi!
Men klockan 16 åkte vi upp på förlossningen. Fick göra den vanliga undersökningen och Lillan mår perfekt där inne. ligger stadigt på ca 140/slag/minuten förutom då hon rör sig då stegar dom upp till ca 170. ;)
Som vanligt visade ctg´n kraftiga förvärkar, och jag behöver ingen ctg för att avgöra det. Jesus, dom var ju uppe över 100 liksom...
MEN fick träffa en väldigt bra och human läkare (för en gångs skull..) Vi bestämde att jag skulle få tabletter och sova på inatt så jag har kraft och energi tills i morgon, då vi ska prata om en ev induktion. Det lät väldigt positivt iaf! Jag fick en mycket bra känsla. Och nu hoppas jag verkligen att dom inte sparkar undan benen på mig igen.

Så nu har jag nyss gjort mig "hemma" på hotellrummet. Och om ett tag kommer mina grabbar upp och hälsar på mig. Jag har inte träffat William ordentligt på hela dagen, bara en snabbis i morse då jag kröp ned och myste med honom i sängen. Mina fina killar!

Sen blir det en tablett kl 21 och sen sover jag nog 21:05 ;)

Håll nu tummisarna för att läkaren är human, även i morgon och att detta kickas igång. :)
Då har vi L här lagom till påsk-helgen!
Tjo!

Frågetajm.Em:
Vad jobbar du med, eller är du arbetslös?

Innan jag blev gravid med William så pluggade jag på komvux nere i Gävle, och innan det så jobbade jag som personlig assistent här i Sundsvall. Har gått 3-årig linje på Omvårdnadsprogrammet och är Uska.
Jennie:
Hej, jag bara undrar varför de drar ut så på din förlossning? Jag har inga barn själv och är dåligt insatt, men jag tänkte på det faktum att du inte mår speciellt bra. Kan tänka mig att endast det fysiska måste vara grymt jobbigt, men som jag förstått det mår du ju heller inte bra psykiskt..?

Ja, det är en bra fråga och du ska få det svar som jag har fått. Just nu (eller förra veckan) vägde dem för-och nackdelarna med en igångsättning. Och fanns fler nackdelar än fördelar just då. Som jag fick det förklarat för mig är det så att en andragångsföderska´s livmoder är känsligare på många sätt, den funkar exeplariskt när dom naturliga värkarna sätter igång, men att det klarar av "artificiella" dvs framtvingade värkar sämre, och att det finns risk för att den brister, eller att det slutar med snitt eller sugklocka. MEN självklart, ju längre tiden som går, desto sämre kommer jag må, både psykiskt och fysiskt, och man får då väga om för och nackdelarna. Dessutom HAR det äntligen börjat hända saker, och dom KOMMER ta hål på mina hinnor så fort dom bara kan....

Förklarade jag så att ni förstod? Svårt att sätta egna ord på en Läkares ord. :)

Anonym:
Sitter på några frågor som jag är nyfiken på! ;-) Det är roligt att följa din blogg.. :-) Jag undrar hur tänkte kring bröstoperationen. Vad var det som gjorde att du gjorde operationen innan du fått alla barnen klart? Gick ju så snabbt i bebisverkstaden.. ;-) Hur påverkas brösten av en graviditet och amning? :-) Är operationen värt pengarna tycker du? :-) Vilken klinik och vilket material har du? :-) Skulle ni kunna tänka er fler barn? :-) Lycka till när det är dags för er lilla tjej att komma! :-)


Tack, och hoppas du kommer fortsätta följa den. Ni läsare är som sagt viktig för mig annars är det inge skoj att blogga. :)
Oj, anledningen till min BröstOP var helt enkelt att jag kände mig inte som "Anna" i den nya kroppshyddan som jag fick av amningen. Jag kände mig otroligt okvinnlig och oattraktiv. Det gick så långt att min kära R inte fick se mig naken på sammanlagt 9 månader. Så utan operationen skulle det helt enkelt inte blivit några fler barn, om jag ska vara helt ärlig.
Hur mina bröst kommer påverkas av kommande amning kan jag faktiskt inte svara på, det får tiden utvisa. Men jag är inte så noga med att brösten ska vara "fasta" utan jag är nöjd med att ha något som fyller ut BHn.

Operationen är och var absolut värt varenda öre. Jag kan säga helt ärligt att jag älskar mina bröst. Dom är mjuka, inte alls hårda och "bolliga". Jag opererade mig på
REformedica i Örebro, och det valet kändes helt rätt av mig. Och efter ett par samtal med Plastikkirurgen så bestämde jag mig för silikon, 385cc. Då gick jag från absolut ingenting till en fin D-kupa. Just nu har jag en ...översvämmad E-kupa pga alla hormoner.. :)

Vi vill absolut ha fler barn, MEN.. om 5-6 år. :)
Först vill jag utbilda mig klart och få jobba lite.
Theres:

Vad roligt!

- Vad tycker du är det mest viktiga att köpa innan bebis? Alltså något som du anser ha varit riktigt användbart under din första tid som mamma, förutom "självklara" saker som barnvagn etc.

- Motsatsfråga till den första. Finns det något som inte alls har kommit till användning?

- Hur kommer innehållet i din BB-väska att skilja sig denna gång jämfört med din första förlossning? Om du bortser från färgerna på bebiskläderna ;)

- Vilken middag blir det en vardag om du får bestämma? Och vad blir det för "helgmat"?

- Kan du spela något instrument?

- Hur kommer det sig att du började blogga?

- Har du körkort?

Jag kommer inte på några fler frågor för tillfället, återkommer i så fall :)Oj, självklart har min syn på allt "nödvändigt" till bebisen ändrats otroligt denna gång. Jag är inte alls lika nipprig på om jag glömt köpa något och har verkligen inte panik-handlat något.
Det som känns skönt att ha hemma är såklart lite hudsalvor både för bebis och mamma, man vet aldrig om man får problem med bröstvårtorna eller likn. Sen några saker som känns skönt att jag har hemma är babyvakten och babysittern och bärselen. Dessa är gudagåvor för avlastande trötta armar.. :)
Man kan gott och väl, ta saker lite som det kommer.. :)


Något som absolut inte kom till användning för OSS med William, var hela hans rum som vi inrett så noga och fixat och trixat med, och hans säng. Han spenderade första halvåret med oss och i vår säng. Men där är det ju väldigt olika hur man är som person och vad man bestämt sig för.
Samt nagelsaxar och nagelfilar och allt sånt där.. :)


Innehållet i min BB-väska skiljer sig radikalt! Av många anledningar. Dels för NU vet jag vad som behövs och inte behövs, och för att denna gång ska jag stanna kvar på Vårdhotellet, förra gången åkte jag hem 12 timmar efter att han föddes. Denna gång kommer jag ha följande

*En hel drös med trosor, stora bekväma tanttrosor.
*MILD intimtvål
*Mjukisdress
*Bekväm amningsbh + amningskupor.
*Hudkräm, till kropp och ansikte
*LIPSYL!!!! Dödsviktigt då det behövs under förlossningen, LOVAR jag!
*hygienartiklar, det vanliga tandborste ect
*sköna tofflor att tassa runt i.

Till bebis
*Sovpåse, lätt att byta blöja och slipper klä av bebisen.
*mössa och tossar
*Napp
*Och något klädesplagg.
Rolig fråga ang mat. :)
Till vardags om JAG får bestämma äter vi en smarrig pastarätt ex Pasta carobonara. Lätt och fort ska det gå!
Men till helgen äter jag gärna något mer lyxigare och gör gärna middagen mysigare, kanske hemmagjord pizza och lite tändaljus. Man ska njuta av den lediga tiden och försöka göra lite tillsammans tror jag. :)


Jag kan I N T E spela något instrument, tyvärr. Jag önskar och skulle verkligen vilja kunna spela gitarr.


Ja hur kommer det sig att jag började blogga. Jag har alltid skrivit väldigt mycket, och det hela började nog redan på Lunarstorm. Jag har aldrig varit en höjdare på att "prata av mig" med nära och kära utan jag har alltid satt mig ned för att skriva. MEN denna blogg läses av rätt många, och det är både på gott och ont. Jag känner många gånger att jag inte kan skriva det jag verkligen VILL och BEHÖVER, just för att jag då lämnar ut mig själv och mina nära för alldeles för många.. Jag funderar därför på att skaffa en lite mer personlig blogg som bara vissa får läsa. :)


Roligt att du frågar om körkort. Jag har faktiskt inget körkort och det har varit väldigt jobbigt när man har ett litet barn. Många gånger har jag liksom suttit fast här hemma. Bara enkla saker som att ta sig till affärn och handla kan vara riktigt jobbigt om man inte kan ta bilen, vissa dagar när man absolut inte fått sova eller likn kanske man inte orkar sig på en 30 minuters prommis till affären liksom.... MEN, körkortet ska jag ta till sommaren, när Robban har semester. Vi ska boka in mig på en intensivkurs som skulle ta 2-3 veckor. DET längtar jag till!! =]

Anonym:
Hej! Kul med frågestund=)

Skulle bara vilja veta om bebis nr 2 var planerad eller om det bara hände? Och hur kom ni fram till att ni ville ha så tätt mellan barnen? Vi ska börja med verkstaden i sommar så då blir det förhoppningsvis runt 2,5 år emellan våra=)


Bebis nummer 2 VAR planerad. Mycket väl dessutom! Nog därför vi lyckades så fort också, pippade på ägglossning och bebis blev till! ;)
Jag har några år mellan mig och mina syskon och jag har nog alltid kännt mig "Sist och minst" och det har inte alls känts kul mångra ggr, medans Robban och hans syskonskara har väääldigt tätt emellan sig och har väldigt täta band med varandra. Så vi har båda sagt att vi vill ha väldigt tätt mellan våra barn.

Lycka till med Bebisverkstan!!

Petra:
Hur träffades ni två? nyfiken :) inget du måste svara på... nu är jag så nyfiken när lilla L kommer. :)Jag och Robban träffades genom en gemensam vän, som heter Jessica. Och efter det började vi mejla varandra och prata med varandra på telefon oftare och oftare. Men det tog faktiskt ett tag för mig att fatta vilken fin människa han var då jag var mitt uppi ett annat "drama".
Men när jag väl tillät mig att inse och känna, så vart jag dödskär.

Vi dejtade några veckor innan jag ens berättade om honom för mina vänner. Under väldigt lång tid gick han under namnet MrX. Just för att jag inte ville att något eller någon skulle försöka förstöra det fina vi började få, vilket hänt alltför många ggr i mitt liv, förr. :)

Karla:
Hur länge har du och robban vart ilag?=)


Till sommaren firar vi 4 år tillsammans. :)
Elin
Hej, jag läste att ni flyttat från huset till lägenhet, stämmer det? Får jag fråga varför ni tog detta beslut? Det låter ju ganska "opraktiskt" att bo som två barnsfamilj i en lägenhet? kram


Det beror helt vad man väljer att lägga sin tid på. Att vara husägare innebär ett visst ansvar också, speciellt om det är saker som måste renoveras och skötas. För oss, just nu, är tiden med barnen det viktigaste för oss, inte att ha en gård utanför som knappt används. Dessutom så är inte vårat hus speciellt stort, vi kommer leva påsamma yta i lägenheten som här i huset, så för oss blir det absolut INTE optraktiskt, utan snarare tvärtom. Jag slipper massa trappor att oroa mig för att barnen ramlar o slår sig i och jag har allt på en och samma våning, vilket känns otroligt skönt! :)


Miia:
Jag har en "enkel" fråga. Hur gammal är du? Vilket år är du född? Lycka till med lilla L! Kram


Ganska roligt, senast i går när jag och Robban satt och pratade sa jag fel ålder på mig själv. Jag trodde jag skulle fylla 22 i sommar, men det är ju 23 jag fyller. Jag är född den 9:e augusti 1987. :)


I morgon..

Publicerar jag alla svar.
Satt och kikade igenom en massa bilder så här mitt i natten.
Här kommer en blandad kompott på mig genom åren. Enjoy, eller något!Detta jävla mörker.Jag blir så förbannat ledsen.
Detta borde bara en lycklig stund i mitt liv. Då man går och är förväntansfull och inväntar minsta lilla känning om det kan vara på "g". Istället sitter jag här, i mörkret, alldeles jävla själv och har världens ångest.

Mina dagar går någorlunda, tack vare att jag ha rmin sambo hemma med mig. Utan honom skulle jag aldrig orka med detta.. Men så kommer ångesten tack vare det också. Ångest för att jag tycker och tror att jag bara är ivägen och ställer till problem. Jag är livrädd att jag ska förstöra något så att hans jobb kommer i kläm. Som tur är gör det inte det, men min ångest finns där likaväl.

Denna jävla ångest. Min största fiende, som jag tampas och slåss mot varje jävle sekund just nu.

Har ni någonsin haft den där känslan i kroppen, då ni kliar er på huden, trots att det inte kliar?
Att ni känner svetten under fötterna av att bara finnas till? Paniken över att vilja vara alla till lags trots att ni vet att det inte går? Det gör fan ont ända in i själen.

Alla mina krafter sparar jag till kl 16:30 varje dag då prinsen kommer hem från dagis. Det är ljuspunkten i mitt liv just nu. Han är det jag andas och lever för.

Och tyvärr..just nu är jag så jävla utmattad att jag knappt orkar känna lycka inför det som komma skall.
Jag vet och hoppas att allt kommer gå bra när hon väl kommer. Men jag blir fan livrädd.

Varför får man ingen jäääääääääääääävla hjälp?
Jag orkar inte detta mer. Nu har jag haft ett helvete i 13 veckor. 13 JÄVLA veckor av förvärkar?
Ni får ursäkta, men när någon ligger och har förvärkar i några dygn innan förlossning har jag svårt att känna medlidande. Såklart.


Dessa timmar är jobbigast.
Medans jag skrivit detta har magen krampat 5 ggr ordentligt. Hur tror ni resten av natten kommer se ut?
äh, mitt förtroende för läkare i detta land har sjunkit markant kan jag medela.

:)Jag struntar INTE i era frågor, bara så ni vet. Samlar på mig ett "gäng" innan jag publicerar svaren. :)

Me and my big belly today! Fortsätt ställa...

dsc08330 (MMS)

Me and my big belly today! Fortsätt ställa frågor!:)


Förgyll min dag!Ställ frågor, roliga som knasiga! Passa på! :)
Robban fotar magen i brist på annat kul. K...

dsc08329 (MMS)

Robban fotar magen i brist på annat kul. Kan medela att jag går riktigt täta förvärkar, snälla bli ondare!


Vackra du


pjuff..Känner att det har varit en hel del klagomål på bloggen sista tiden, från min sida. Men det hör liksom till på något sätt..Man SKA vara less så här på slutspurten. Jag hoppas ni står ut med det! :)

Eftermiddagen rullade på i lugnt tempo, jag somnade och sov en timme, sen har jag försökt hålla igång förvärkarna genom att städa lite och plocka. Gjorde stuvade mackisar och köttbullar till middag för William är så dålig på att äta nu när han får tänder, igen. Nån tugga tog han sen stoppa han handen på tanden och sa "aaaaaah" och grinade. Då fick det vara. Som tur var åt han ordentligt innan han gick och sov nu för en stund sedan.

Sen ikväll satt jag & wille och diggade framför "
babblarna". Vilket han älskar! meeeej meeeeej säger han när sången tar slut. Finns det fler låtar? Någon som vet? :)


Jo just ja, jag köpte mig ett par vårboots i dag. Första gången på flera flera månader som jag kostade på mig själv något. Det var jag väl värd tycker R men mitt samvete säger annat..

Nåja nog för i dag.
Ikväll blir det snarra och Wallander!
 
Ny skorna.


 
Vi två, diggar babblarna!

Träffen med läkaren på Obstritik avd gi...

Träffen med läkaren på Obstritik avd gick bra! Det har hänt lite saker med "tappen". Inte tillräckligt för att ta hål på hinnorna men det är på god väg! Dessa hinnsvepningar har gett resultat. Bebis har sjunkit ännu lägre också, känns som jag har hon mellan benen, haha. Hon gjorde ännu en hinnsvepning idag. Aj! Och nu har jag mensvärk. Hoppas hoppas! Om inget händer ska jag in och få sömn och få en ny koll på Onsdag. :) Nu ska jag sova en sväng.. Fick bara 2 timmars sömn i natt igen.


Vecka 38 denna vecka..I morgon ska vi på en ny koll hos läkaren. Kl 1o:oo ska vi vara där. Håll tummarna att det har hänt lite saker "down there". :)Titta så tuff han är min lilla kille! Nu s...

dsc00122 (MMS)

Titta så tuff han är min lilla kille! Nu ska vi ut till Birsta en sväng. Sen blir det god mat på Tandoori och sen ett besök hos svärföräldrarna. Tack R för att du är min stöttepelare! Du är mitt ALLT.


Finbesök.Idag hade vi som sagt, besök av min fina vän Therese, hennes Ted och deras lilla stjärna Jazmine!
Kort o gott, vi hade det mycket mysigt och jag blir alltid lika varm i kroppen av att träffa min fina vän.
Jag önskar såå att vi bodde närmare varandra så vi kunde ses oftare. :(


William tyckte såå mycket om Jazmine och ville inget annat än hålla henne hela tiden.
Jag längtar fruktansvärt till lillasyster L kommer till världen och får se min prins reaktion!

Här kommer ett litet bildcollage från dagen.
Skriver mer en annan dag.Så här mysigt har jag haft det idag! Jazmi...

dsc00113 (MMS)

Så här mysigt har jag haft det idag! Jazmine var vacker som få! William blev upp över öronen förälskad!:) Han skulle pussa,hålla och klappa! Lägger in lite mysiga bilder senare. Nu ska vi bli bjuden på middag. Ciao!


pictimeJag tror Robban hade otroligt tråkigt med mig på förlossningen, för han har knäppt massa massa bilder, och alla ser likadana ut. :) Tänkte bjuda på några.


Slumrade till alldeles innan "hinnsvepningen" Hahaha..Snacka om trött mama to be.


 
Avslutar med denna goding. Mamma Älskar dig meeeeeeeeeeeeeeeeeest!!


utsövd med otålig.Nu har jag verkligen fått sova. Fick ett dunderpiller i går och soooom jag sov i natt. Zzzznaaaaark!
Idag var det dags för ny koll och ny läkare. Han gjorde en sk "Hinnsvepning" på mig, ni kan läsa om det
Här!

Och förbannat ont gjorde det. Trodde han skulle stoppa in hela handen i mig *Skrattar* Men liiite effekt har det nog haft, nu är det bara vänta och se. L i magen är livligare än vanligt. Vet inte varför faktiskt.
Hur som, mitt hopp är INTE ute. Jag ska tillbaka till läkaren p å Måndag för ny "koll på tappen". Det "enda" dom vill göra för att sätta igång mig är att ta hål på hinnorna, då risken för komplikationer på en omföderska vid induktion (igångsättning) är så pass mycket högre. Och även fast jag är less på att må pyton, så måste jag tänka på min hälsa och L´s hälsa i första hand..

Nu ikväll ska jag passa på att mysa med familjen och äta gott!
I morgon är det tänkt att jag äntligen ska få träffa min vän Therese med sin nyfödda dotter! DET ser jag fram emot.
Oj glömde säga, vi är kvar på sjukhuset oc...

Oj glömde säga, vi är kvar på sjukhuset och bor på vårdhotellet. I morgonbitti ska vi till förlossningen igen.


Ingen igångsättning i dag. Jag bröt ihop t...

dsc00029 (MMS)

Ingen igångsättning i dag. Jag bröt ihop totalt. Fått mer och starkare medicin att sova på till natten. Vi ska ta "en dag i taget" får se om något sker i morgon. Men vissa saker tyder på att det är på g av sig själv... Nåja den som lever får se. Puss. NI är BÄST! Tack för all pepp!


Här hoppas jag på att få bada med värkar i...

dsc00023 (MMS)

Här hoppas jag på att få bada med värkar i dag;) Trots morfin så har jag inte kunnat sova mer än 1 timme och alla barnmorsker tycker att en igångsättning är på sin plats. Bebis är fullgången och mår bra, ingen idé att dra ut på mitt lidande.:) Så går allt som det ska har jag riktigt ont om några timmar.:) Vill ni ha update via bloggen?


Utslagen.:)

dsc00093 (MMS)

Utslagen.:)


Action in my belly!

dsc00090 (MMS)

Action in my belly!


Sne bild och dålig kvalitet pga lånetelefo...

dsc00016 (MMS)

Sne bild och dålig kvalitet pga lånetelefonen. Hängande mage!


Ännu en helvetes dag.


Ja, jag har väl fått sova några få timmar på morgonkvisten. Kom till ro runt halv 4, sen vaknade jag när resten av familjen klev upp, men har legat i sängen mestadels hela dagen. Idag bröt jag ihop ordentligt. Nu orkar jag inte bita ihop längre, orkar inte kämpa med denna jävla fasad längre, NU bad jag om hjälp.
Så ikväll får jag åka upp på förlossningen för att "få något att sova på" och blir kvar där över natten.
Men jag vägrar åka därifrån utan att bli "hjälpt".


Blir kanske någon mobil-blogg, återstår att se.
Får jag som jag vill så sätter dom igång mig i morgonbitti.


punkt.

Time Left

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2010-04-13

Barnet blev till omkring: 2009-07-21

Du är i vecka: 38

Du är i månad: 9

Antal graviditetsveckor och dagar: 37 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 20


Vecka 38

Barnet:

Barnet är fullgånget

I flera veckor har ditt barns utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Barnets hjärna och nervsystem fungerar bättre för varje dag, men den här utvecklingen fortsätter genom barndomen och ända upp i sena tonåren.

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Barnet bestämmer själv när det är dags.

Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har ärvt sina gener från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

När barnets huvud eller rumpa är i läge blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten.

Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så ligger, sitter eller står, men det är snart över.

Försök att inte bli irriterad på människor som frågar om du har gått över tiden eftersom du är så stor ("Tack så mycket, det kändes fint att höra") eller varför du inte har fött än ("Precis som om jag visste?"). Försök att inte bry dig om detta. Gör något kul varje dag om du orkar. Gå på bio, färga ögonfransarna, gå till frisören, ta en promenad i friska luften, ät middag med dina vänner, njut av lugnet före stormen.


Nytt försök..Sneglar på klockan och den visar 23:42, vilket betyder att jag återigen var tvungen att kliva upp efter att ha försökt genomlidit ca 2 timmar i sängen med förvärkar. Detta gör mig, rent ut sagt, galen. Känner hur väggarna kryper närmare och sinnestillståndet känns inte vidare stabilt längre.
Bm tipsade om att "bryta cirkeln" genom att kliva upp och koka varm choklad eller te, så nu har jag gjort det, medans att var 4:e minut tvingas igenom ett helvete.

Närmare sinnesjuk än så här kommer jag nog aldrig.I GIVE UP.

Sista BM-besöket = Check?I morse klockan 1o:oo hade jag besök hos min kära BM. Förhoppningsvis det sista. Det hela började lite körigt med att vi fick soppatorsk påvägen dit *suck* Hahaha.. Alltid är det nått. Så när det var dags att ta prover så låg min puls skyhögt! Fick förklara varför.. ;) Allt annat var tipptopp och min BM skarattade åt mig när jag klev innanför dörren. Sa något i stil med "Men vännen, du håller ju på att tappa magen" Hahaha.. Den har veeerkligen sjunkit ned. Så när jag la mig på britsen sa hon att L mycket riktigt var ordentligt fixerad och så starklar som en bebis kan vara. Hon trodde då rakt inte att jag skulle gå ända tills jag har tid hos läkaren, dvs på Måndag. Medans jag satt där, hade jag flertal förvärkar och dom har verkligen blivit hårdare, så pass att jag blir "lätt" i huvudet, eller småsnurrig, ni som fått barn fattar vad jag menar.
OCH om nu bebis L inte tittat ut innan Måndag tyckte även min BM att en igångsättning är på sin plats, för att jag överhuvudtaget ska orka med en förlossning. Så hon satte sig och skrev lite till läkaren. Känns skönt att det börjar närma sig sitt slut. Alla ni som sitter med förvärkar dagarna innan BF, tänk er då att ha haft det sen vecka 26. Psykiskt och fysiskt påfrestande, och min ork är SLUT.

Nåja, Vi har nog med 90% bebis om ca 1 vecka, och den sista veckan får jag bita ihop och på något sätt försöka tänka positivt.I morgon ska Wille på dagis och R upp till Örnsköldsvik och jobba. Så jag har hela huset för mig själv. Tänkte stänga av telefonen och inte ens gå upp ur sängen. I morgon ska jag bara samla kraft.Thats it folks!

Testar!

dsc04047 (MMS)

Testar!


En kvällsbild..Vet inte varför, men det funkar inte att mobilblogga från min reserv telefon. Någon som vet varför?
Här kommer en magbild som togs i går kväll, vid läggdags.Sådan far sådan son.


Mina dagar ser ganska lika ut just för tillfället, vaken hela nätter med förvärkar och ont bäcken, och då måste jag naturligtvis sova halva dagen för att kompensera för det jag missat under natten. Men jag klev upp runt o9 och åt lite frukost och medicin, då var huset alldeles tyst och tomt. Robban och Wille hade hämtat R´s lillebror Patrik med flickvän Jennie och åkt till Matfors och badat! DET gillade Wille, för han är så kär i Jennie. ;)
Jag däremot gick och la mig igen efter frukosten. Pluggade in ljudboken och somnade om. Låg i sängen och drog mig tills runt 13-tiden.

På eftermiddagen har vi varit och kikat på lite fotboll på Västhagen. Wille tycker även DET är jätte roligt, han springer längs planen och jagar bollar och sparkar i mål, som ställts om sidan. Skitkul, han kommer bli precis som far sin. ;)

Bjuden på middag blev vi även hos svärföräldrarna, Mumsfillibabba.

Idag är mitt humör inte alls speciellt bra. Jag känner mig allmänt låg.
Detta börjar sakta men säkert knäcka mig och jag känner för varje dag att jag får kämpa hårdare o hårdare för att inte falla ned. Det är tung och jag blir rädd, rädd för att falla ned. Jag vägrar. Jag SKA inte.

Riktigt härlig dag.Detta var den skönaste dag jag haft på mycket länge! Jag har haft en gott humör hela dagen, helt fantastiskt. Har nästan känt mig som en människa igen *skrattar*. Natten var hemsk dock, förvärkar som numera härstammar från helvetet, hela natten lång. MEN jag lyckades somna om som en stock kl o7 och sov sen hela vägen till kl 13:oo, DET räddade min dag. Tack gud för min älskade Sambo som gör ett kanon jobb nu medans jag absolut inte kan. Du är luften jag andas, Robban!

Efter alla vaknat upp ur eftermiddags-koman runt 14 klädde vi på oss och tog en kort prommis nerför gatan, till Haga-skolan, där det var klädbytardag. Jag gjorde faktiskt rejäla fynd! Hittade en toppenfin vårjacka till Prins William, och några fina t-shirts till honom. Sessan L fick en hel drös med saker hon med, men en hel del i stlk 62-68, dvs mestadels sommarkläder. Kanon!

Ooo efter det for vi ned på Tandoori house och åt smarrig mat. Wille hittade en lekkompis som han härjade mest med i lekrummet, han kom och snabbåt sen sprang han sin väg igen. ;o) Jag däremot åt och åt och åt! Och efterätt dessutom, friterad banan med vaniljglass och cola-sås! MUMSIGT!
Direkt efter det gick jag och solade på Två bleka kompisar,jag hade förberett med handduk och ansiktsrengöring. Magen låg under handduk hela tiden, så den är riktigt blek nu. ;o)
Nu håller R på att natta Willekille och jag har precis varit i tvättis och hängt tvätt och kört igång en sista maskin för dagen. I morgon får det vikas, orkar INTE ikväll. Min bäcken säger AJ!
Så nu blir det ISKALL Cola och Stoooort skål godis.Föresten, ni som försökt fått tag på mig = William har kastat min mobil i golvet, så displayen är helt svart. Dvs jag kan inte läsa sms eller se om något har ringt.Tired mama today.Uffa, så trött jag är i dag. Inte så konstigt kanske. Alla förvärkar höll i sig tills runt o3-tide i natt. Då somnade jag tillslut. Men vaknade runt o7. Klev upp och umgicks med R&W en stund för att sen däcka i sängen i 2 timmar till. Men jag blir inte mig själv om själva nattsömnen rubbas sådär. Jag känner mig nästan bakis. Trots mion dagliga dos koffein. Hmm..
Piggnar väl till nu när jag ska ta mig ut med Alba. Frisk luft är en bra medicin.

Efter det kommer R&W hem, tidigt dvs. Klockan 13:30 och hämtar upp mig, för då ska vi på BVC och väga mäta och vaccinera grabben. Återstår att se hur stor han blivit. Jag vet att han gick ner i vikt i samband med febern och tänderna förra veckan, och då vägde han 11,2. Men vi har inte mätt honom  på evigheter, det ska bli väldigt roligt att se! Min lilla långskånk!

Jo föresten, vill ni ha ett tips? Jag är ingen jeans-tjej egentligen, helst går jag omkring i ett par mjukisbyxor, preggo som vanlig! Men det är ju lätt hänt att mjukisar tappar färgen, även fast man följer tvättråd och dyl. Så igårkväll slängde jag in alla mina svarta mjukisar + leggings i tvättmaskin tillsammans med svart textilfärg. Och i dag ser dom sprillans nya ut! Billigt och enkelt!! Finns att köpas i dom flesta mataffärer. :)


Nej nu måste jag ut. Ha en Fin Torsdag!!

Helvete vad less jag är! Ikväll ha

0-794aecdbfdbd2d6a13b1532bd268f198.png

Kolla varifrån!

Helvete vad less jag är! Ikväll har jag haft ordentliga förvärkar och till och med klockat dom, 4-5 minuters mellanrum i 3 timmars tid.. Dom har dock ändrat karaktär och gör ondare och mer mens-igare. Nu blir det sängen, behöver jag nämna att jag är trött? Kom nu L, istället för att plåga mig så här.:)


Lillasyster har fått en babysitter

384f651d757fca1c9a5477eb81883119.png

Kolla varifrån!

Lillasyster har fått en babysitter. Hittade den på blocket för 200kr. Knappt använd!


Äntligen är min prins hemma:) och

0-2f77d9482faf2ce5738011cbbe1862bf.png

Kolla varifrån!

Äntligen är min prins hemma:) och hungrig var han!:)


Uttråkad vacker Alba ligger och in

2b063bb13dd0cc1cd9bf1bb85fc177db.png

Kolla varifrån!

Uttråkad vacker Alba ligger och inväntar att William ska komma hem.:)


Det börjar närma sig..Har inte riktigt förstått att det börjar närma sig nu. Snart är vi en familj på 4:a. En helt underbar unik liten familj.
Denna graviditet har gått så himla mycket snabbare och man har inte haft samma tid till att reflektera över allt. Våra dagar är ju redan fylld med ett livligt barn som upptar mestadels våran tid, så det blir mest på kvällarna som jag & Robban sitter och småpratar om våran lilla tjej som bor i min mage.

Jag kan däremot tycka att denna graviditet har varit tio gånger så jobbig som den när jag väntade prins William. Med honom gled graviditeten på att skön takt utan några som helst problem fram till vecka 33, sen vart resterande veckorn jobbiga pga alla förvärkar och besök på förlossningen och det som hör det till. Men allt annat var utan problem. Denna graviditet började på ett otroligt jobbigt sätt, var ju sängliggande länge pga hemskt illamående, sen har "problemen" poppat upp, en efter en. :) Ni vet, sånna där mysiga saker som man kanske inte skryter om. :)

Samtidigt som allt detta har jag genomgått/genomgår en stor förändring i min själv. Jag går sen i vintras på KBT-terapi och äter medicin. Detta är något jag valt att inte skriva om, men nu har jag kommit så pass långt i det och är tryggare i mig själv, och det känns mer som en styrka i dag och det är något jag längre inte skämms för att prata om. Men, det är inget som sker över en dag, jag jobbar dagligen med mitt inre och slåss ständigt med mina nya verktyg. DET tar energi. Och just därför kommer jag, med stor sannolikhet bli igångsatt tidigare än beräknat. För att förhindra en depression i samband med detta. För vem klarar av en djup depression och samtidigt ta han dom en nyfödd liten varelse..? Nej just det..

Men jag ser verkligen fram emot allt som komma skall. Att få möta våran prinsessa. Att få se Williams min när han ser sin lillasyster för första gången. Att få uppleva detta med Robban, igen.
Ja allt!


Men nu är det som sagt inte långt kvar. Idag packade jag BB-väskan, några saker fattas, så jag ska besöka apoteket inom dom närmaste dagarna så den blit färdig packad. Man vet ju aldrig?`Nej, nu ska jag och kulan lägga oss i sängen för att försöka få dessa förvärkar att lugna sig en aning, mensvärken har börjat göra sitt den med..


Rörlig,Ruckbar och Fixerad.Ni som fått fler än ett barn, Har era barn fixerat sig? Har fått berättat för mig att det inte alls är ovanligt att bebis är ruckbar ända fram till förlossning, eller att dom fixerar sig bara just innan.
Jag kan nog med 99% säga att lilla L fixerade sig i går kväll. Idag är andningen mycket lättare, men toabesöken desto fler. ;)

Såååå.. Hur var det för er med bebis2?

Här har jag legat hela dagen. Med

083163ea9aaf5ab0a523b24605b91a61.png

Kolla varifrån!

Här har jag legat hela dagen. Med dunder förkylning och förvärkar. Vecka 37 nu by the way!


Pappa Robban ville att jag skulle

751218d0da52549598b144c5dc06a270.png

Kolla varifrån!

Pappa Robban ville att jag skulle visa denna bild. Fotboll är ju ett av R's största intresse. Sådan far, sådan son?;)


Snygg-Wille som han börjat säga if

78d4d4bbe0184668822ba9861417a8dc.png

Kolla varifrån!

Snygg-Wille som han börjat säga ifrån när mamma vill knäppa kort. Han är verkligen påväg att bli en oberoende lite kille med härligt humör *host* :)


Utvilad och glad Mama i dag. Nu sk

0-625271220140d8578ed6a8848eee203b.png

Kolla varifrån!

Utvilad och glad Mama i dag. Nu ska vi iväg och bli bjuden på god Söndagsmiddag:)


Färg-resultatet! Riktigt nöjd fakt

265fcc9bd3a0f5b167aad6cc7dd5597e.png

Kolla varifrån!

Färg-resultatet! Riktigt nöjd faktiskt, blir billigare att vara fin i håret nu.:) 89kr vs 1400kr. :)


Dags att passa på.


Oj vad saker vi har fått gjort i dag. Vi har nu ett rent och fint garage och källare. Vi hann med en sväng på tippen och en sväng ut till skrängstabodarna där vi har magasinerat lite saker. Och i garaget hittade jag även en tripptrapp-stol till William, som vi fått av en släkting till Robban (som jag heelt hade glömt bort) så det var en glad överraskning! Får se i morgon vad han tycker om den.. :)

Läget hos lilleman är toppen. Pratade med min mamma förut, och Willliam hade gått och lagt sig i stort sett själv vid lunch tid för då var det dags att sova en stund tyckte han. Sen har han myst och lekt med morfar! Han har det toppen där ute, och jag tror nog han tyckte det va skönt med lite miljöombyte, då han varit inständ här hemma i 7 dagar. Han grät till o med när min mamma började klä på sig ytterkläderna här hemma, för han trodde inte han skulle få följa med, han blev heeelt förtvivlad hjärtat! Haha. Så ni kan gissa hur glad han blev när dom satte honom i bilen!

Hur som, efter vi kommit hem från tippen/skrängsta så var jag helt slut. Krafterna räcker inte så länge just nu, men då är jag ju faktiskt höggravid, och det är en godkänd orsak! Tog en timmes sömn och efter det var jag som en ny människa, förkyld men piggare! Vi får och handlade lite gosaker tills ikväll och jag köpte även med mig en hårfärg (då färgen som färgades släppt ganska mycket..vilket iofs är vanligt när man går från ljus till mörk). Och sen åkte vi och handlade lite indisk mat, som vi nu smaskat i oss! Mumma!

Just nu sitter jag med hårfärgen i och Robban har lagt sig till rätta i soffan framför tvn och inväntar nu Hockeyn!
Jag klunkar cola och han en bira! Både chips och karra står uppställt! Ikväll njuter vi av lugn och ro!
Senare blir det även lite Schlager såklart! Vem/vilka hejar ni på?
Jag vill HELST att Anna Bergendahl vinner, men om inte hon vinner, så får gärna sötsaken Eric Saade vinna!Nu säger jag Gokväll! :)


min gos!


Wille åkte till sin mormor o morfar i förmiddags, och nu saknar jag min gos, sådär JÄTTE mycket!!
Men han har det så bra där ute. Just nu är han ute och grillar korv tror jag! :)
älskade älskade plutt unge, Titta vad vacker han är!Sleeping beauty!

Shop onlineSom rubriken lyder. Snabbt och enkelt, inga konstigheter (förhoppningsvis). Har suttit och letat runt efter nya kuddfodral till soff-kuddarna, och det var iofs inte fullt så enkelt, fanns ju sååå mycket fint. Tillslut hittade jag det jag sökte, efter många suckar. Beställde även 2 vackra lampor som ska stå i fönstrena i vardagsrummet i nya lägenheten och en vacker ampel som kommer hänga i balkongdörr-fönstret.

Gud så jag längtar till flytten nu. Inte alls långt kvar ju! 20 April får vi lägenheten och den 1 Maj ska vi vara ute ur huset. Gosh! I morgon tänkte jag börja rensa i Willes alla garderober, där det finns lite allt möjligt. En helt oanvänd Emmaljunga sittdel, kanske man skulle ta och sälja den? Eller äh, väntar med det tills vi ska sälja våran Emmaljunga Edge Duo, det kan jag inte göra riiiktigt än, vi ska använda den liggdelen på nitrocity-chassit under L´s första månader. Sen är det määngder av skrot i hans garderober.
Lilla L´s kläder och saker står staplade på varandra i källaren, känns inte som det är någon idé alls att göra plats för henne här i huset. Vi kommer ju bo i kartonger i stort sett när hon kommer, inte speciellt roligt men fanns ingen annan lösning. Bara vi kommer in i lägenheten så fixar det sig fort. :) Gäller att tänka positivt!


Näää nu har karln snart tittat klart på all sport, då får vi gå och sova.
Eller ja, lyssna på ljudbok och SEN somna.:)

Här är lite bilder på allt jag beställt ikväll.Dessa underbaring x 2Även dessa x 2Vackraste lampan ever x 2
Och denna ljuvliga ampel.
ÅH!

stor-rensningIdag var det nära att jag fick ordentligt med spunk. Vi har befunnit oss innanför dessa väggar i 5 dygn, tillsammans, alla 3, så ni kan gissa att vårat tålamod inte var det bästa i dag. Vi bestämde oss för att ta en lugn och skön promenad ute med vagn och hund, William har varit feberfri sen i går och varit mycket piggare i dag (förmodligen tack vare kåvepenin). Och det var helt underbart! Både jag & R njöt i fulla drag, men den som njöt mest av frisk luft var nog Wille. Han hade det toppen där i vagnen, nergosad med vovven och kikade på alla bilar och "pippisar". Och känner ni våren i luften? Helt otroligt ljuvligt, nog för att vi säkert kommer åka på ett o annat bakslag i vädret, men jag NJUTER varje dag av detta väder.

Väl hemma var vi alla på mycket bättre humör. Gjorde mat, myste med grabbarna, körde igång tvätten, och fick sen något ryck. Skickade ut R i garaget för att hämta in lite kartonger, så nu är min garderob helt rensad. En hel kartong ska slängas/ges bort till..Ja vart ger man kläder? Erikshjälpen? Röda korset? tacksam för råd. Sen sorterade jag även allt - mammakläder/vårkläder/sommarkläder.
Allt utom mammakläder ligger nedpackat i kartonger nu. Får väl till o plocka fram nått enstaka sen då L förmodligen kommer titta ut innan vi flyttar. Men det är ju I-landsproblem.

Såå skönt att detta är gjort. Har gruvat mig hemskt för min garderob. Under denna preggo tid har jag inte heller tagit han dom garderoben, har varken haft tid eller ork. Så allt har verkligen legat huller om buller. Men nu är det såå tjusigt såå. :)

Sonen då - Jo han är ju som sagt på bättringsvägen, tack o lov! Han har mer lyster i ögonen nu än han haft på mycket länge! Så skönt! För hur underbart det än är med barn och hur synd man än tycker om dom när dom är sjuk, så är det fruktansvärt jobbigt med sjuka barn. Sömnen är åt helskotta då han vaknar var femte minut och dagarna består av gnäll. Men det är sånt man inte lägger någon vikt vid, för det är bara en liiiiiiten del av att ha barn. :)Helgen då? Tanken var att Wille skulle sova hos sin mormor o morfar i morgon, men det var bestämt innan han blev sjuk. Så det ställer vi in i morgon, däremot ska han vara hos dom på Lördagen istället, för då ska det röjas i garaget. Mängder av saker ska på tippen och resten packas och förslutas. Tänkte även fråga om Wille (om han är helt frisk) kunde sova kvar där över natten, så både jag & R får vila upp oss från denna vecka. Skulle vara skönt och måste nog passa på nu, för vem vet, går allt som vi/jag vill så är fröken L här om ca 2-3 veckor. :)


Nej nu ska jag trader lite. Här är bild på det senaste till sessan, endast för några fåtal kronor!


 


In a city so dead, head up so high.


Hörde några låtar nyss som fick mig att tänka tillbaka några år.
Hur krossad och förstörd jag var och hur tom jag kände mig. Totalt förnedrad och dagliga svek.
Här är låtarna som får mig att känna lycka IDAG.

Frisk luft och lugn promenad! Ah!

40791fbad8b23a4e14b0fefe07e5fb94.png

Kolla varifrån!

Frisk luft och lugn promenad! Ah!


Robban knäppte kort när vi låg och

21c133d94fd30238d27a471ad1bb4fbe.png

Kolla varifrån!

Robban knäppte kort när vi låg och myste. Han säger att jag inte ser gravid ut från denna vinkel, vilken tur att man håller formen någorlunda!:)


Kärlek på sovrumsväggen, härlig sy

601224c3a9b15056c349cfd835434961.png

Kolla varifrån!

Kärlek på sovrumsväggen, härlig syn innan man släcker ögonen!


Ny vecka


William "Titt-ut-ar"Vårdcentralen.Ja denna dag har vi hunnit med både ett besök på MVC och senare ett besök på Vårdcentralen.

*MVC -
Alla värden var fina. Flickan ligger med huvudet nedåt i kanalen och kurvan ser perfekt ut.
SF-mått låg på 33 än så länge, och kurvan är högre denna graviditet.
Pratade mycket om mina förvärkar, om igångsättning och om depressioner.
Hon tyckte jag skulle ha en tid hos läkare och prata om igångsättning, så där har jag tid den 29 mars, då är jag i vecka 37+0. Får se om dom bestämmer sig för att plocka ut fialotta då. :)

*VC-
Willes feber vill INTE ge med sig, nu är det 4 dagen med 40 graders feber. Så vi ringde läkaren som ville titta på honom. Han har fått otäck hosta och började ta sig mot örat i natt. Och där fick vi konstaterat att han har öroninflammation så vi fick penecillin som han ska äta i 5 dagar. Så nu hoppas vi på en frisk pojke snart som mår bättre :)Nu ska jag pussas med det lilla trollet, skriver kanske mer senare.


Här har ni en typisk bild på mitt bustroll


Min vy just nu... Dessa förvärkar

0-7c1cb0e45fbf78780ccf50192db85416.png

Kolla varifrån!

Min vy just nu... Dessa förvärkar tar bokstavligen all min kraft.. Ont i ryggen gör dom också..undra om det blir någon sömn i natt..? :'(


Skumpa runt i jeans.

Just ja, idag kom äntligen den efterlängtade bärselen som jag vann på tradera för 150 kronor.
Vart verkligen överaskad över vilket fint skick den var i.  Jätte fin!
Den ska nog passa prinsessan perfekt! :)


Still sick.


Lilleman är fortfarande sjuk och har fortfarande hög feber. Så vi bestämde oss för att invänta morgondagen, har han fortfarande feber då så ringer jag bvc för att kolla så han inte behöver någon antibiotika eller penicillin. Annars är det bara att vänta ut och kurera mera! Idag har han dock ätit lite bättre

Pappa R har ju varit pappaledig i dag vilket varit underbart. Hade knappast pallat detta själv i dagsläget.
Han är hemma även i morgon. Vilket är tur, för jag ska till MVC klockan 11:oo. Får se hur det står till med Lilla L i magen, och ska även prata om igångsättning. Spännande spännande..
Undra hur mycket vågen står på denna gång? *Fniss*


Nu ska jag njuta av Familjen Annorlunda.


Här har ni en dagisbild på mitt troll.


Han sitter och gör en vimpel som han kunde "hejapå" dom större barnen med när dom hade Hagarännet (skidor)wille tyckte att lilla L's säng kl

0-4dbe349198ee43940ba3d3b8cdbd8279.png

Kolla varifrån!

wille tyckte att lilla L's säng kläder var såå mysiga:-)


mamma o vovven är det som gäller n

60668cd7c66dcdf96cb36c2faca4b9f4.png

Kolla varifrån!

mamma o vovven är det som gäller när febern inte vill ge med sig.


Mor o son, bättre kan det inte bli

0-69a0403867fbebd5c4346c1dfd2ebf7e.png

Kolla varifrån!

Mor o son, bättre kan det inte bli! Älskar dig vackra unge!


sessan.


Baby L´s drömbox från
www.bluebox.se


Sjukstuga hos oss.


Denna helg har vi inte gjort ett skvatt. Vi har bara varit hemma och kurerat våran prins som är jätte sjuk. Stackars liten kille, man ser hur tråkigt han tycker det är att vara sjuk. Går och drar benen efter sig och försöker hitta nya roliga leksaker minut efter minut. Inatt hade han över 40 graders feber, så det blev alvedon, av med tröja och i med vätska. Men som tur var sov han ända till halv 9 i morse. Vilket ALDRIG annars händer.
Och den bästa medicinen mot feber och förkylningar är just SÖMN. :)

Nu sover prinsen men då & då hör jag små hostattacker. Hoppas han får sova någorlunda i natt och att han vaknar lite piggare i morgon!

Mycket mer än detta har jag inte att berätta, tyvärr.:)
Soff-mys.:)

1c898d50242ff44e0290366350cbf342.png

Kolla varifrån!

Soff-mys.:)


Efter lunch fick William hög feber

1b921a914960f2a59f6022394b4e2817.png

Kolla varifrån!

Efter lunch fick William hög feber. Faktiskt ovanligt för honom, så det enda som duger är välling och cola. Tror faktiskt det är ena hörntandens fel. Dumma tand.


Sprickfärdig.nu

Eller vad säger ni?


sökes:Vet ni vart det finns någon fin sovpåse till bra pris? :) Helst inte PoP.

Efter noll och ingen sömn i natt o

0-639e6e81e81b9b1f9b79d45620f716f4.png

Kolla varifrån!

Efter noll och ingen sömn i natt och en morgon med trollet så är det dags att sova. Länge!


sömnen hos willekille.Jo, jag berättade ju för några dagar sedan att William helt plötsligt börjat äta välling. Ett stort + till  honom! Duktig kille. Perfekt sätt att gå ner i varv och bli sömnig. Hur mycket dricker era barn till kvällen? Jag vet ju inte riktigt vad som är "normalt", Ikväll fick han först 250ml men ville ha mer, så gav honom 100 till. Är det för lite eller för mycket? =/ Noll koll.

Han har dessutom börjat drömma ordentligt. Han kan vakna alldeles kallsvettig om natten och skrika riktigt hysteriskt. Lilla hjärtat! Då kan man bara pussa och och vyssja och hålla handen.
Annars sover han perfekt nu. Somnar runt 19:30 och vaknar runt 6:00/6:30.

Och ett ordentligt matvrak är vad han är, äter det mesta och mycket! KUL!


Nu har ni fått en liten liten willeupdate.


I morgon ska jag kliva upp med Willekille, se till så frukosten äts upp. Pussas och mysas innan farmor kommer och hämtar honom och skjutsar honom till dagis. Resten av dagen ska jag spendera i säng. Punkt slut.Kram och godnatt!

Snart får du komma, min lilla sessa.

Gravid vecka 35

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden
Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Nytt till sessan.Tradera är som sagt kung.
Allt detta landar i veckan i min brevlåda. Och till mycket minimal summa pengar.


 

 


Satans värk!Hela kvällen i går, det började redan vid 16-tiden efter en sväng på birsta, så kom dom, en efter en, med ca 5 minuters mellanrum. Magen arbetade HÅRT och kraftigt. Ni som fött barn vet hur det känns när ni börjar känna värkarna och tänker "nu kan det nog vara på g". Ni vet när magen blir så pass hård så allt pressas ihop, revbenen värker, man får kippa efter andan för allt värker. Ja, så höll det på kvällen lång. Vid 19 tog jag ett bad, då lugnande det ned sig. Men så fort jag klev upp satte det igång och höll i sig tills runt 23.. då däckade jag.

Idag har jag inte gjort annat än legat i sängen. Men min inre stress och piska drev mig upp ur sängen tillslut och fick för mig att tvätta och gå ut med hunden. Jaa...och vad händer? nu sitter jag här i soffan, i en konstig ställning för att det inte ska göra FÖR ont var 4 minut. Jag vägrar ta en bricanyl. VÄGRAR!Tävling
Jag tävlar om en Comfort Carrier från
Babybjörn
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!

Happiness
Jag är så jävla lyckligt lottad. Bättre än så här kan man inte ha det!
Världens snyggaste son, Världens underbaraste sambo som ska bli min man, och en liten sessa i magen som växer och mår bra!Mer kan man inte begära.