2 Mysdagar!


Åh vilka sköna dagar jag haft nu.
Igår vart det lite shopping på stan och sen mys med gosen. Promenix till coop och handlade gurka och dipp :)
Sen blev det One Tree Hill maraton *Skrattar*

Ida ringde broder D och frågade om jag var hemma, Så han,Oliver och Jenny kom hit.
Vi mysfikade och jag pussade på Oliver som börjar bli såååå stor. Världens underbaraste brorson :)

Ikväll blir det hockey ute i timrå hos ma & pa! Hoppas R hinner komma hem från Gävle innan dess.
Han är ju där nere och jobbar 2 dagar i veckan men han är bara där över dagarna, Skulle nog inte vilkja vara ensam här på nätterna med magen :(

Här kommer lite bilder på charmtrollet!
   






För övrigt så har jag kanske världens bästa sambo och pojkvän.
Jag verkligen älskar honom högt och djupt!



PUSS

Och som sagt..MAGEN!



Helt otroligt vad tiden bara försvinner. Är redan i vecka 24! Kan ni fatta det?????
Herregud...inte långt kvar tills prinsen kommer, och tiden fram tills dess kommer bara suuuusa förbi oss.
Och han gör sådana framsteg där inne i magen. Nu är han så stor så så fort han rör sig synns det på lilla magen.
Jag känner hela tiden hur han ändrar läge och rätt vad det är får han in fulllträffar, speciellt på urinblåsan *Host*
Jag går väl på toa ca 25 ggr på en dag och då överdriver jag verkligen INTE! =)
Men jag älskar min mage och allt som händer däri!




   



Vecka 24


Mamma


Din livmoder har växt så att den når över naveln. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont.

På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer.

Om detta är din andra graviditet är du kanske orolig för att du inte ska kunna älska det nya barnet lika mycket som det första. Ska kärleken räcka för två eller fler? Så snart det nya barnet är fött kommer du att upptäcka att du kan älska det nya barnet lika mycket som de äldre. Förbered det äldre barnet på att det kommer ett syskon genom att låta det känna, lyssna och vara med i magens växande. Låt det äldre barnet få hjälpa till med planeringen inför den babyn, få vara med och bestämma då nya saker ska inköpas. Kanske kan det vara roligt att träna blöjbyte och amning på en babydocka.
 

Barn


I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm.
image231
Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.





Så nu mina nära kära vänner ska vi träffas och fika och snacka skit för NU ÄR JAG HEMMMMMMAAA!!! ;D

Lite uppdatering!

Halloj!

Har inget internet hemma i huset än så jag passar på att uppdatera lite nu när jag sitter vid en dator.
Kan säga att det har varit fullt upp hela påskhelgen. Packa upp och få iordning, det tar tid!
Men nu är det mesta på plats och vi verkligen Älskar vårat hus!!

  
    





ÅH VAD JA TRIVS HEMMA I SUNDSVALL!!!



Cause I´m comming home again.


Okej. Helgen har varit jätte skön. En vanlig gravid-helg.
Massa massa mys och gott och äta. Hälsat på hos familjen Englund där farmor från boden var och hälsade på.
Det bjöds på Tacos *Mums!*


Imorse for R ner till Gävle för att jobba Måndag-Tisdag. Men han kommer hem igen i morgon kväll igen.
Skönt att inte vara ifrån honom alltför länge. Uscha! Saknar honom redan.

På Onsdag sker flyttningen ordentligt. Och som jag längtar. Ligger och planerar i mitt huvud hela tiden hur jag ska möblera och göra fint. Köpt nya fina DYRA gardiner som vi ska ha i sovrummet. Myspys. Kommer bli så fantastiskt fint ska ni se!

På Torsdag kommer Syster Malin och hennes Johan upp från stockholm också. Dom ska bo hos oss i helgen så förhoppningsvis har vi fått iordning lite. För hos mamma o pappa kommer nog det mesta stå i kartonger. Dom flyttar ju också. Hahaha..Vi har inte flyttat på flera år och nu blir flyttarna SAMTIDIGT.


Vad har jag mer att skriva då?
Jo i Lördags var Jag o R ute och hälsade på Hos Broder Daniel och Jenny och Oliver. Lillprutten har blivit såååå stort. Han fyller ju 2 år nu den 2:a April. Gud så fort tiden går. Vi smarrade chokladsockerkaka och myste.
Han klappade bebis mage och var allmänt söt.


Nä nu ska jag ta min elefantliknande kropp och hoppa in i duschen ;o)





PUSS



Kanye West - Homecoming *DOWNLOAD!!* ;o)





Veckorna bara springer iväg..



Vecka 23

 

Mamma


Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.
image221
Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.


Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln. Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.


Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten  promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.





Barn


I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

image222

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Pappa


Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa.

Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.


Flytt!



Ja, Igår gick lasset till Sundsvall!
Och vi flyttar in på Onsdag, Ska bli sååå skönt att äntligen få komma HEM...Hem Ljuva Hem!!



       




PUSS

taste of Love



it's been said that there is one word that will free us from the weight and pain of life. And, that word is love, and I believe that. It doesn't mean that it hasn't been hard or that it won't be. It just means that I found a stillness and bravery in myself with you. You make me brave





just taste the love.

I Adore YOU

HON gör min dag :)



Denna tjej må vara ung, Men hon gör mig sååå glad! En kaffekopp i ena handen, den andra på magen till denna låt får mig bara att le! Okej, jag ska också medge att jag har tagit ett par danssteg till denna låt för en stund sedan, och plutten verkar gilla henne också ;) Han sparkar!


Ni ska se våran lägenhet just nu, USCH! jag går omkring i labyrint gångar här hemma. Kartonger och möbler exakt ÖVERALLT! Katten verkar dock gilla det ;) hon gömmer sig i alla möjliga lådor och trånga utrymmen. Tänk om jag själv kunde vara så glad över det ;)





Igår när vi rensade kläder så slängde jag en stor svart säck full med kläder. Endel faktiskt riktigt fina kläder men som jag insåg att jag nog förmodligen INTE kommer använda efter denna graviditet. Nog för att jag kommer komma i mina små 34, det är en sak som är säkert, men kommer jag VILJA ha på min dom där minimala jeans shortsen som halva rumpan synns i samtidigt som jag går och drar en bebisvagn? Nej.
Trash time over! ;o) haha.


Så istället sitter jag nu och kikar in jätte jätte fina klänningar som jag kan ha till sommaren och som kommer passa mig och min fina mage. Här får ni lite smakprov!


     

 dessa byxor bara älskar jag och MÅSTE HA!

småttogått


Idag har jag sovit ut. Läääänge! R ringde och väckte mig 10:25 och frågade om han skulle komma hem en stund på lunchen, givetvis var han mer än välkommen ;) Jag o kissekatten låg och mös under täcket länge innan vi väl klev upp, plutten där inne i magen ändrade läge och sparkade på mammas kissblåsa :)

Nu e jag ensam hemma igen men en hormonfylld katt som klättrar på väggarna!
Ska ta mig en kopp kaffe och bara ta det lugnt. Har börjat unna mig själv det på senaste tid, jag är trots allt kroniskt trött.


R kommer hem runt 15:00 igen och då ska det packas det sista, alla kläder!
Jag ska faktiskt vara duktig och slänga en massa kläder (som jag vet att jag aldrig kommer använda igen).
Hela lägenheten är fylld med lådor just nu och jag trivs faktiskt så just nu, för det är ett bevis på att vi mycket mycket snart bor i VÅRAT hus.

På Torsdag går första släpet (men får nog med nästan allt) då pappa slutar i stockholm stannar han till här i Gävle och hjälper oss bära och transportera. På Fredag ska vi träffa dom nuvarande husägarna och gå igenom lite små saker i huset, t ex om dom ska lämna något m.m.
Så nästa onsdag, flyttar vi in. Då får vi nyckeln och då är huset VÅRAT!!! =)
Jag har med andra ord bara 2 nätter kvar i denna lägenhet *NJUTER*




I helgen när vi satt o små surra med mina föräldrar började vi prata om blodgrupper och förlossningen m.m.
Det har ju nämligen visat sig att jag är av den speciella grupp som kallas Rh-Negativ. Bara 15% är Rh-Negativa.
Det KAN innebära problem inför nästa graviditet genom att mitt imunförsvar angriper fostret och ser det som en "fiende" men  jag får en spruta direkt efter första förlossningen. mer än så vet jag faktiskt inte ?! :S

Jag blev i varje fall lite små orolig. Hade inte läst på mig ang detta. Men det ska nog gå bra det också ska ni se.





Nä nu ska jag mysa lite med katten och magen.

Skriver kanske lite mer senare. Får se om tid finnes, Är ju slutspelshockey i kväll också ;)





PUSS

Vecka 22



Åh vad han bökar och sparkas nu!



Mamma


 

De flesta förstföderskor känner nu fosterrörelser och graviditeten blir mer verklig. Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!

De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig!

Eventuellt kan det komma ut mjölk ur brösten.

Montgomerys körtlar som sitter på vårtgårdarna, växer och producerar ett ämne som ska skydda bröstvårtorna.


Barn


I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.


image208

Skelettet syns på röntgen.

Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken.

Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.


 

Pappa


Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Ibland kommer det kommentarer som "Oj vilken stor mage"

Hjälp till att hitta en bra kroppshållning åt den blivande mamman!

  • Låt henne ställa sig med fötterna axelbrett isär och armarna utmed sidan. Vikten ska vara jämnt fördelad mellan fötterna.
  • Låt henne sträcka på ryggen,
  • dra ihop skulderbladen,
  • spänna magmusklerna,
  • och skjuta fram bäckenet en aning.



Haha, Och här kommer några roliga bilder från helgen.

Fin hållning och visst ser jag pigg ut?? ;)


   Sne bebismage! =)


Dumma kisse. Spelar ingen roll vad man täcker över Vagnen med så hittar hon en väg in.
Haha =)


Mys-stund.



Åh, Vad jag älskar min lilla plutt som ligger och sparkar i min mage.
Vill skynda tiden så vi får ha honom här hos oss nu snart!!
*Kärlek*





1½ vecka kvar till flytt också. Snart bor jag i mitt drömhus! =)






Nu ska jag göra äppelpaj och marsansås tills älsklingen kommer hem från fotbollen.




Fridens Liljor!

Mi Amore..



Vaknade av ett lyckorus. En varm känsla spred sig igenom min kropp.
Slog upp ögonen och bara njöt. Låg och smålog lite för mig själv innan jag klev upp.
Tanken slog mig, Men gud vad underbart livet är just nu.
Solen skiner, Jag myser i mysisbyxor och har en bulle på magen.
Mannen jag lever med älskar mig högt och djupt.
Mannen som jag vill leva mitt liv med, Och mannen som ska bli far till min son.


Ah!



Men det har tagit tid att få må så här bra.Har suttit och funderat och bara låtit tankarna snurra iväg.
Med en kaffekopp i ena handen och andra handen på magen. Tog en trip along memorie lane, Om man sk avara ärlig var det inte alltför länge sedan mitt hjärta krossades och allt var svart. Blev sårad aoch lovade mig själv att aldrig någonsin älska en människa igen i hela mitt liv. Men jag är så fruktansvärt glad och stolt över mig själv, att jag tog mig igenom allt det och bearbetade sakerna på mitt sätt. Jag är också glad lver att fått gå igenom olika saker, och fått hjärtat krossat av en viss människa. För annars hade jag förodligen inte stått här i dag???

Minns så väl den sommaren då jag träffade min R. Jag var ju hopplöst kär i en helt annan..
Jag grät varje natt för just denne personen. Men så dök han upp, R!
Jag försökte intala mig själv att allt bara var en härlig lek, en lek full av värme.
Och jag minns fortfarande just den där morgonen..
Den morgonen då jag förstod att, Fan. Det är ju det här som är kärlek!


Vägen hit där jag befinner mig i dag har inte varit smärtfri men den har varit levande.
Och jag har ständigt känt kärleken, och däri ligger mitt hopp.
Jag VET att jag alltid kommer känna kärlek när jag ser på Robban.

Men jag är inte GUD & Jag är inte heller naiv. Jag kan inte säga att han och jag kommer gå hand i hand genom hela livet. Jag kan HOPPAS och TRO på våran kärlek.
Livet är Livet och det är just det som formar oss.


Jag kommer alltid se på R med kärlek och värme i min blick.
Han är min man.


=)

Plutten tränar!



Vaknade tidigt i morse, redan vid 07 och var inte på något toppen humör, vissa dagar känns bara så otroligt trista.
Älsklingen kom hem med lunch vid 11 och jag var fortfarande på dåligt humör.. Men det ändrades sen och vi bestämde oss för att ta oss en promenad i det fina vädret uppe på Hemlingby.
Vart genast på bättre humör!

Sen vart det mys på soffan en stund för att senare vandra ner på körskolan här brevid och gå på handledningskurs. i 3 TIMMAR! *Suck* Efter det var slut var vi vrålhungriga så det blev lite kina mat. Mumma!

Ikväll har vi bara legat på soffan och myst. Sett på Hockeyn, och äntligen vann Timrå en match, på tiden!
Magen började göra ont efter en stund och jag fick nästan panik av smärta. Känns verkligen att han växer nu, och det med basta! Lägger jag handen på magen känner jag hela tiden hur han rör sig och gör små kullerbyttor.
Och nu har sparkarna börjat bli starkare! Pappa Robert tror att plutten tränar frisparkar, Haha!

Så otroligt mysigt att känna den lille där inne, men samtidigt så svårt att förstå att våran lilla bäbis ligger där inuti mig och växer. Nu är det lite mindre än 19 veckor tills han är beräknad att komma. Och sen ska vi bli Mamma o Pappa. Tanken är ju helt magisk!

Robert börjar rycka och gör roliga ljud när han känner plutten sparka på hans hand. Kärlek!

I morgon ska jag packa ner alla saker som ligger i sideboarden inne i sovrummet, för sen mina vänner är det nästan inget mer som kan packas ner förutom alla kläder. Var sååå duktig i går och fort gick det. Så det är väldigt tomt här i denna förbaskade lägenheten. Längtar hem till huset!!!!!!!


Näe nu ska jag tvätta fejset sen studsa ner i sängen och försöka sussa lite. Magen gör ont :(





Puss o sånt!




Älskar mina pojkar! =)







 
                

Vecka 21 och tömmer lägenheten ;)



Åh vilken toppen dag detta är. Fick sova ut ordentligt i morse! Sååå skönt.
Sen kom älsklingen hem med lite lunch och efter det började jag packa saker i lådor, Och GUD vad fort det går.
Tror kanske jag packat ner för mycket? Hahaha... Har lämnat 2 tallrikar,2glas och bestick typ =)
Har inga prydnads saker kvar heller, lägenheten ser helt TOM ut =)

Nu har jag tagit mig en liten pause, Måste vara snäll mo plutten där inne så han inte får hjärtsnurp av all fixande =)

Och idag gick vi in i vecka 21, Alltså... Vi har MINDRE än halva graviditeten kvar. Åååh plutten kom till oss =)


lite info




Vecka 21


Mamma


Nu har du passerat mitten av graviditeten och livmodern växer till några tvärfingrar över naveln. Magen syns väl. Illamåendet och tröttheten har gått över.

I Sverige brukar barnmorskorna rekommendera ett extra järntillskott från mitten av graviditeten på 60-100 mg/dag. Det beror på att, även om du äter bra mat finns det risk för att du inte kan täcka det ökade järnbehovet, utan att tära på reserverna - och de kan behövas i samband med förlossning och amning.



Kuriosa!
Det går åt nästan en hink med persilja för att täcka dagsbehovet av järn då du är gravid.

Barn


I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.


image204

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.

Pappa

Du och den blivande mamman är framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna".

Under graviditeten kommer även du som pappa att äta näringsriktig mat, inte bara proteiner och kolhydrater utan även vitaminer och mineraler.

Barnet och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion.

Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage.


Denna Helg.



Ja denna helg har det inte hänt speciellt mycket, men skönt är väl det.
På lördagen var det stor rensning här hos Mamma o Pappa, Dom flyttar ju väldigt snart och det fanns hur mycket som helst som skulle slängas. Jag fick dock inte bära det tunga, så jag stod mestadels snällt och såg. Men följde när man skulle på tippen :)

Idag har Jag o Robban tagit oss en promenad runt Sidsjön, Mysigt med kallt. Jag är ju så frussen av mig ja,
sen blev det en macka på Coffee house och därefter ett besök hos svärföräldrarna + lite fotboll.


Nu har jag nyss ätit (IGEN) haha, och ska börja packa lite kläder för vi var hem ikväll till Gävle.
I morgon ska jag börja packa ORDENTLIGT! för nu är det bara ett par veckor kvar ;o)
Ååååh så jag längtar!!








All Kärlek till Robban och plutten där inne i mig.