Det blev verkligen toppen.



Idag har vi som sagt röjt gärnet här hemma. Usch så svettig jag blev! Men ack så tjusigt!
Nu kan man äta från golv,tak och hyllor där nere om man så skulle vilja.
Blev ett helt nytt rum faktiskt där nere i källaren. Vi inredde det till ett extra sovrum. TOPPEN!

Blev även en sväng på IKEA. Handlade lampor och spots för 600 spänn. Helt sjukt vad dyrt det är med glödlampor och speciellt spots. Men det var ju sånt som behövdes, förstår inte varför vi inte gjort det tidigare. Här har vi smugit omkring i mörkret nere i källarn/tvättstugan i 1½ år. Hahah, man är för lat!

På Birsta stötte vi på våran goklimp med mormor. Han hade fått fina vintervantar,vintermössa och vinter halsduk.
Tok fint alltsammans!


Efter vi röjt klart hemma for vi ut till momma och blev bjuden på smarrig middag, en av mina favoriter, Mackaronilåda! mummsfillibabba för tjockismagen! =]
Och vet niiii vaaad. Jag har gruvat mig såå hemskt för vad jag ska ha på fossingarna i vinter. Mina älskade skor gjorde sin absolut sista sväng förra vintern och har absolut inte haft råd med några nya. Då fick jag ett par av Mamma!! Hon hade köpt 3 par skor och jag fick ett par!! =] Kan man bli gladare???? =]

Beställde även en vinterjacka för någon dag sedan, min mage kommer ju absolut inte få plats i PEAKparkasen denna vinter..Tyvärr.. SOM jag älskar den jacka. Men hittade en riktigt bra och billig mammajacka på nätet, för den jag sett i PoP-butiken var alldeles för dyyyyr....

Så, nu kan ÄVEN jag välkomna Höst och Vinter utan att behöva gråta inombords av kyla! =]







Snabba beslut



Jag blev helt såld på radhuset i går. Tyvärr kunde inte Robban följa med och se, eftersom han var på resande fot.
Men han ser på mig hur kär jag blev,och ringde mäklaren i morse, så han också ska kunna få se på det.
Med vårat hus går det snabbt. Fotografering av huset på Måndag och mycket att göra innan dess.
Det ska fixas med lampor och röjas i källaren och fixas. Så i dag blir William hämtad av sin mormor och ska spendera dagen med henne, så ska jag & min käre sätta igång och röja här hemma.
Blir en sväng på IKEA och handla lite lampor och dyl.

Allt känns bra och förväntansfullt. Nytt och härligt. En förändring!
Nu håller vi alla tummar vi äger och har, att allt går vägen.

Vet inte vad jag har mer att skriva om?
I går var vi som sagt upp till Handelshuset Outlet för jag skulle kolla på en vinteroverall till sonen. Hittade ingen alls i hans storlek, tyvärr. Men blev en väldigt fin fleece (?) dress för en mycket billig peng.
Efter det spenderade vi resterande tid av dagen med Williams farmor och resten med familjen Englund. Ficks om vanligt smarrig middag av Karin!


Har inte skrivit om livet i magen på länge heller. På något sätt "glömmer" jag ofta att jag är gravid, trots putmagen. Har väl att göra med att dagarna är fullspeckade av olika saker och man har liksom inte tid attfundera och forska om magen på samma sätt nu! =] Men till veckan ska jag till BM igen och jag tycker veckorna springer förbi oss. v14 på Fredag, tjo!

Har även börjar fundera kring namn. Tror minsan det blir en J eller en A! ;o)

 

Nu ska jag sätta igång här hemma.

 

 


Hemmafru?



Jag måste få berätta, igår gick jag en otroligt konstig kommentar av en (såklart) anonym person.
Där påstod denna att jag är "Hemmafru". Hmmmm... Jag vet faktiskt inte VART jag ska börja?
När jag hör ordet Hemmafru, så ser jag framför mig, en kvinna som valt att sluta jobba för att sköta hemmet.
I mitt fall är det ju något annorlunda, Jag har fött ett barn, ammat ett barn, och tagit hand om barnet udner dessa månader, fullt nedkladdad av bajs och spya vissa dagar! Och när jag hör odet hemmafru, så tänker jag mer på "Svenska hollywoodfruar" som gifter sig med en rik eller i varje fall en man som har det gott ställt, som lever livet genom att ta hand om hemmet och shoppa fina saker.
JAG ska ha TUR om jag handlar var 3-4:e månad!
DET är en viss skillnad på att vara MAMMALEDIG och vara Hemmafru.
Jag sköter för vissa hela husehållet + William + hund, dagtid. Men inte fan ser jag mig själv som nån jävla Hemmafru! =]


Du som skrev detta, du kan verkligen inte ha många hästar i hagen, eller så känner du mig helt enkelt inte.
Och för att svara lite mer på din fråga ang VÅRA pengar. OM han skulle vara hemma, och jag jobba, då skulle vi ha 30 000 mindre i månaden, så valet var inte svårt!? ;o)

Tankarna kring graviditeten.



Nu börjar dom stora tankarna snurra i mitt huvud. Hur kommer allting att bli? Hur kommer jag bli som tvåbarns mamma? Kommer tiden räcka till? Kommer JAG räcka till?
Ja som ni förstår är frågorna många.. Rädslan för hur mycket dåligt samvete man kommer att ha till att inte räcka till..

Men självfallet är vi lyckliga med livet som växer i min mage, tro inget annat. Det är väl samma sak som med Bebis nr 1. Vi har aldrig varit 4 st. Vi har nu levt som 3 st i 14 månader. Och det lärde vi oss ganska snabbt, så kanske är det samma sak när Bebis nr 2 kommer. Saker och ting kommer ske naturligt, hoppas jag.

Börjar tänka kring bebisrum, bebissaker, syskonvagn och allt det där. Det känns pirrigt och roligt! 

iom att Familjen växer funderar vi kring vårat boende. Vårat hus är inte alls så stort. På övervåningen är det 2 sovrum och ett badrum. Här på nedervåningen är det kök,hall och vardagsrum och i källarn ett stor toa och tvättstuga. Vi har även börjat känna att vi kanske inte är några husmänniskor, som älskar rota i rabatter och klippa kräsmattan och häcken. Vi har därför börjat kika på lite radhus, skulle passa oss mycket bättre.
Så på Tisdag ska vi faktiskt på en visning, Och på måndag ska dom komma och värdera vårat hus. Vi säljer ju absolut inte om vi inte får "tillbaka" det vi gav för huset, men mäklaren lät positiv.
Återstår att se! =]

Ikväll har vi hyrt 3 filmer. 2 st Wallander filmer och som heter "The Other Man".
Så ikväll blire det soffmys.
I morgon är det Babysim för R&W och jag ska städa hela huset inför måndagen.


Hoppas ni har en härligt Lördag Kväll!

Ikväll äter vi middag ute, närmare

-1727454aff88eeea789ab6788dacf79.png

Kolla varifrån!

Ikväll äter vi middag ute, närmare bestämt på Blå Huset. Mums!


Bloggtorka och trots!


Som ni märker lider jag verkligen av bloggtorka, eller rättaresagt tidstorka. Dagarna är fullt upp attsäga "ajjabajaa, Ajaj, nej william!" Helt otroligt hur mycket trots det kan komma ur en sån liiiiiten kropp!
MEN han har även haft en skithärlig period då han lärt sig otroligt mycket, han pratar massa, går utan problem, klätttrar upp på köksbord/vardagsrumsbord utan problem, till sin mammas förskäckelse såklart...

Idag bestämde vi oss för att bara vara hemma. Har myst och lekt, men vid 13 tiden kände jag att vi behövde få frisk luft i våra lungor. Så vi tog en lång och härlig prommis i höstvädret. HÄRLIGT! =]
Efter det följde vi med min mamma ut till dom och åt middag och lekte. Robban kom inte till sundsvall förren runt 19 då han hämtade oss.
Nu håller William på att somna och vi ska mysa framför Idol.

I morgon är det Babysång på schemat. Har inte varit där på ett tag, förra veckan var vi ju i Övik. Så det ska bli roligt och se hur William tycker det är, sist vi var där var han såå trött att vi var tvungna att gå därifrån..Dom har satt den på helt fel tid...nästan alla barn som är där brukar sova en stund vid just den tiden, 9:30...Dumt!

Fredag blir det bus på drakis med alla dom andra barnen. Ska bli roligt och träffa lite nytt folk! =]
Och till helgen ska vi på Barnkalas och Tea som fyller 1 år! Tjooohooo, hon börjar bli stor hon också!


Nä hurrni, nu säger jag Godnatt!


Tävling =)





Jag är med och tävlar om en fin trikåmössa från
OA PIP hos
annasara.net!

Höst Prommis i det sköna vädret. T

0-35c584360767f45b674cb28f9389ec88.png

Kolla varifrån!

Höst Prommis i det sköna vädret. Tänk vad lite frisk luft kan göra. Underbart!


Bus på drakis. Sen fika på Birsta.

0-2f516f565d9f1dbf5a02f02794e59c3c.png

Kolla varifrån!

Bus på drakis. Sen fika på Birsta. Älskar min familj sjukt mycket, tack för att ni finns:)


William myser i sin alldeles egna

0-472ae0fd8edf165241eae792e0bffb06.png

Kolla varifrån!

William myser i sin alldeles egna fåtölj:)


Riktigt dålig söndag måste jag påstå.



Här får ni sanningen alla ni "minfamiljochjagmårjämtbraochärjämtbäst". Svart på vitt, denna dag har varit totalt kass. Vaknade på urdåligt humör, sonen har hamnat i någon form av trots, inget duger och allt är fel. Mat äter han inte och skriker mest åt allt. Jag själv har mått riktigt dåligt,illamående och tröttheten har varit nerslående i dag.
Ska bli såå skönt att få gå och lägga sig och glömma denna dag.

Plus att det älskade monstret till son fick ännu en affektkramp ikväll som skrämde mig till livet. Det är så svårt att veta hur man ska handla.. När ett barn är trotsigt är det naturligtvis viktigt att föräldern visar vad som är rätt och fel, tillåtet och inte tillåtet. Men hur gör man om barnet nu "lider" av dessa affektkramper? Säger jag åt honom,eller stänger grinden till vardagsrummet så han inte KAN gå in till köket och klättra upp på stolarna, så blir han såååå arg att han "glömmer" att andas och blir blå/grå och svimmar och krampar.....
Help help help.. Jag  vet verkligen inte hur jag sak bete mig? Jag kan ju inte låta honom göra vad som helst för att jag är rädd att han ska få affekt?





MEN
I morgon är en ny dag, och jag hoppas jag vaknar på en bättre sida, likaså sonen! =]



Tolv. 12. Tååålv.



Ja nu har vi nått dom 12 magiska veckorna. Då risken för missfall minskar dramatiskt och illamående och trötthet ska försvinna. Vet inte riktigt om jag håller med den infon. Tröttheten är värre än värst måste jag påstå! =]
Men man kan dra en lättnads suck över allt kring missfall i varje fall.
Men ibland kan jag tycka att allt snack om det,och att man ska hålla tyst om sin grav tills man passerat v12, Det är nästan som folk tror att man "väntar ett missfall, istället för att man faktiskt väntar barn". Jag är glad att alla i min omgivning vet om att jag är gravid, för om jag skulle fått missfall skulle jag ändå inte kunnat låtsas som ingenting har hänt, och då kan det vara skönt att omgivningen faktiskt vet vad som hänt.
Som jag skrev, jag väntar barn,inte missfall. :)

Men bebis mår bra i min mage och livmodern växer med bestämda steg, det talar mitt matsmältningssyster om! Haha.


  


 

Hur som, i Torsdags for vi som sagt upp till Övik för att "komma ifrån vardagen" lite. Det var mycket skönt. William tyckte det var mysigt att bo på hotell och gå ut och äta på kvällen. Han sov som en stock hela natten lång i hotellets resesäng och vaknade pigg och allert 07:00.

Paradisbadet var en höjdare även det. Han badade tills han skakade! Och efteråt var han såå slut att han sov HELA vägen hem till Sundsvall! =]

 

Jag har varit dålig på att uppdatera på sista tiden,beror helt enkelt på att jag måste prioritera all min "vakna" tid till William, och annars sover jag. Sover sover sover! Men snart är jag tillbaka och är vanliga Anna igen. Hoppas jag! =]

 

Här är mina grabbar på Paradisbadet.

 


Liten blir Stor


Natten och dagen spenderade jag och William hos min mamma och pappa på landet. Skönt med lite "miljöombyte". Idag var även min mamma ledig, så vi bestämde oss för att åka till Birsta och Drakborgen.
William härjade på riktigt bra måste jag säga, vi åkte bil och klättrade hur länge som helst! Riktigt kul nu när han kommit upp i åldern och man verkligen ser hur han får ut MAX av att leka!

Efter det blev det en sväng till Barnenshus. William fick en egen mobiltelefon och bilnycklar som piper. Väldigt lyckat, han släpper dom inte ur sikte nu! Sen köpte jag lite smått och gott där uppe på övervåningen.

Appropå rubriken måste jag få medela att William har valt att sluta med barnmat nu. Han avskyr det, skriker och gormar så fort en sådan kommer i hans närhet. När vi äter sitter han bredvid och "namnamnam". Så nu efter ett par dagar med test, så äter han bara "vuxen mat". Sin kvällsgröt är utbytt mot vuxengröt även den, men äppelmos till. Mums tycker William!

Han börjar verkligen verkligen bli stor nu min prins.



Mama Loves You!


I morgon åker vi, Jag robbie och William upp till Övik för ännu mer miljöombyte. Robban ska jobba lite, sen har vi bokat hotell, så vi ska mysa mysa mysa! Äta middag ute på kvällen, mysa på hotellet och slutligen, gå på paradisbadet på Fredag. DET kommer William att älska!! =)

 

 


Mamma också:)

0-22feb99fbf3f0e538922c52075f40d01.png

Kolla varifrån!

Mamma också:)


Vi leker maskerad:)

0-3bcb78ec3be6d0d2b33312c319a9d09f.png

Kolla varifrån!

Vi leker maskerad:)


Titt vilken tjusig kille jag har!

70004c33677ee037fcc45c1d4671b871.png

Kolla varifrån!

Titt vilken tjusig kille jag har! Äter bara "stor mat" nu också:)


Ute i naturen trivs vi alla! Just

4f50787dec9392235ed5015fa8b3d8aa.png

Kolla varifrån!

Ute i naturen trivs vi alla! Just nu är vi mitt i skogen på Norra Berget någonstans :)


samma.

1a80ff01dffc4b46156bf5f12441060b.png

Kolla varifrån!

samma.


Vi har nu träffat Albas kopia. En

0-29b8cdcb56791bc564f7a48debb248bb.png

Kolla varifrån!

Vi har nu träffat Albas kopia. En hund som ursprungligen är från Israel, av rasen Canaan Dog. Visst finns det likhet? Dålig bild I know.


William fick fina fina skor i dag

0-22e41880e7f4019757b0d9dde45ef124.png

Kolla varifrån!

William fick fina fina skor i dag av sin snälla Farmor:)


William fick fina fina skor i dag

0-22e41880e7f4019757b0d9dde45ef124.png

Kolla varifrån!

William fick fina fina skor i dag av sin snälla Farmor:)


och han vill inte ta av sig dom:)

6ab71cfaa452a24161774cc7cd67657c.png

Kolla varifrån!

och han vill inte ta av sig dom:)


Ja, så här kan man också sitta och

0-6c743528511beac1c15dafbfe7aba65c.png

Kolla varifrån!

Ja, så här kan man också sitta och leka.. :)


Lilla syskonet.



I dag hörde vi lillesyster/lillebror hjärta ticka så vackert. Hårda snabba slag, precis som det ska vara.. =)


Idag kom Fröken Tina och flickan Tea på besök, strax efter dom kom så dök även Jessica och Leo upp. Mycket mys. Barnen lekte och Leo fick en present av Tea. Tack för i dag Tjejer, ses snart igen tycker jag.

I morgon är det premiär för Babysången. Vi blev dock flyttad till Torsdagar på Birgitta kyrkan i SKB. Lite tråkigt, men det var tydligen fullt i våran grupp. Förstår inte riktigt systemet, som jag förstått det och fått det förklarat för mig, så är det dom som BOR i Haga, som först och främst ska gå i den församling där dom är skriven?
Varför kommer det då massa folk utifrån och "tar" deras platser? Hmm... Det finns väl ett system, därför det ska hållas.

Nåja, vi kommer nog trivas minst lika bra i nya gruppen, och det är som sagt massa bekanta ansikten, från våran förra grupp! Det blir nog skoj. Williams farmor ska även följa med oss, hon har aldrig gjort det, också var hon ledig hela dagen i morgon så då passar det ju perfekt, efter det ska vi ut på Ikea och kolla på lite leksaker åt lilleman, och bara ha trevligt.

Jag kommer dö i soffan i morgon kväll.. som alla andra kvällar nuförtiden.


Nääää nu vill jag att fotbollen på kanal 4 ska vara slut, så man får fnittra loss till Idol, tills dess får jag smaska på min hemgjorde submacka. Dijonsenap,sallad,potatissallad och rostbiff. MUMS!



Myskväll framför Idol. William vil

-8569af5b10876160593d47d69dc2b50.png

Kolla varifrån!

Myskväll framför Idol. William vill tydligen vara vaken lite längre ikväll, men det gör inget för han är så mysig:)


Måndag.



I morse valde William att sova ända till 07:45, då han av någon anledning var vaken i 2 timmar inatt.
Klev upp och åt frukost. Fixade lite hemma och lekte lite. Sen får vi på Öpnna Förskolan klockan 09:30.
Där härjade vi i ca 2 timmar, sen var William så trött och kinkig så jag och W tog en långprommis hem, han slocknade på en gång.

Sen har vi bråkat, han och ja. Eller bråkat har vi inte, Jag har försökt berätta för honom att han måste äta mat. Men det vill han inte. Inte just nu. Skulle gissa på att det är tänder som spökar, även denna gång. Han ser så rolig ut med massa tänder ;o) Speciellt när han skrattar ordentligt så man ser dom övre framtänderna. Älskade unge.
Brukar era barn gnissla tänder? William gör det? Fastinte som en sån där osäker grejj. Utan för att få oss och skratta, Han liksom flinar upp sig och sen gnisslar han. Hmm.

Ikväll efter R hade kommit hem så for vi på IKEA. Handlas skulle : Nya gardiner till Vrum. Nya blommor till Vrum. Och en lampa till Vrum. Och vet ni vad? Jag fick med mig allt jag skulle för en gångs skull! =]

Här är lite saker..

   

 

Jag är så jäkla dålig på blommor. Garderobsblommor som alltid är så lätt att sköta. Men till och med dom lyckades jag ha ihjäl under sommaren. Den enda som klarade sig är den som står i det fönster där solen ALDRIG ligger på. Jesus vad jag är sämt på blommor. På övervåningen har vi bara plastblommor, skulle aldrig komma ihåg att vattna där, haha.

 

Ja vad mer? Jo William knatar på mest hela dagarna nu faktiskt. Han går riktigt bra. Han har till och med lyckas öka farten nu, stadigare o stadigare för varje dag blir han. Men när han har riiiiiiktiiiiigt bråttom kryper han ;o)

 

 

 

Nää vet ni vad. Nu är jag helt slut. Finito.

Godnatt på er allesammans!  (kl 19:10) ;o)


Dagen Middag.

42a77ffcb990cdf374ed301f6d392805.png

Kolla varifrån!

Dagens Middag.


-¤[Tempus Fugit]¤-

aka Time Flies..



    



Och så här såg jag ut med William i mage, ungefär samma vecka.


miniminiminiminime.


I Am Back.



Ja så känns det verkligen. Den första tanke som slog mig när jag vaknade var.. "- Jag mår inte illa?"
Sen har resten av dagen gått och jag har inte mått illa alls. Vilken lättnad! Nu hoppas jag att det förbaskade kräkkänslan håller sig på ordentligt avstånd, för jag är rent ut sagt spyless på den.
Huvudvärken stannar kvar,likaså tröttheten. Men det kan jag hantera känns det som. Bara jag slipper må illa mer.

Idag var även första dagen på ca 2 veckor som jag vistades utomhus, dagtid.
Fick en dos av energi och sa till Robbie att jag ville åka på Birsta.
Sagt och gjort. Handlade en ny höstmössa på Polarn o Pyret. Den skulle gå på 145 kr. Men dom har tyligen 10% på det mesta, sen hade jag ett bonuskort på X antal kronor. Så hem fick vi en jätte fin mössa för 41 Kr. Som hittat! Sen har jag även tänkt att jag måste köpa strumpyxor eller vad kallar man det till en kille? Nåja, hittade ett par på H&M för en billig peng. Fina var dom också, Tiger på!
Till Maman i huset, dvs mig, blev det en bok. "14 ÅR TILL SALU" heter den..Verkar helt okej, sorglig, men okej.
Väntar med spänning på Camilla Läckbergs 7:e (?) bok. Den kommer i mitten av september. Jag har läst alla hennes böcker och jag älskar dom!!

Mer då?
Jo William har varit jätte mycket på Öppna Förskolan i veckan. Nästan varje dag tror jag faktiskt, och han älskar det verkligen. Så till veckan, så kommer jag och William ränna dit, titt som tätt! =] Så kul att se när han leker med andra barn. Han kommer bli ett perfekt Dagisbarn till vintern.
MEN, i i och med att han har lekt med barn, har han också dragit på sig baciller, såklart. Ögonen rinner (mamma anna är där och torkar och baddar med ögonvatten) Rinnig näsa (Näsfridan används flitigt). Så vi får se hur denna natt blir. Natten till i dag vaknade han en gång i timmen. Liten älskling!

Nu är det våran 4:e dag utan tv dessutom. Canal Digital kan ta sig i arslet. Totalt sämst. Noll hjälp får man. "Vi fixar tekniker och ringer så fort vi kan" MY ASS. Det har dom nu sagt i 4 dagar. tur vi har Pingu filmen som snurrar flitigt. hahha..Är hyffsat less på Pingu nu efter dessa dagar.


Efter sonen har somnat, dvs när som helst (eftersom han bara sovit 1 timme sen han vaknade i morse) så ska jag och Robbie kura ihop oss i soffan, Äta popcorn, dricka läsk och se på en film.
Mycket lyckad dag! Ge mig fler av dessa! =]


Här får ni lite bilder från senaste tiden.



Höstkillen i ny Mössa och ny Jacka, båda från PoP



 
William visar vilken duktig storebror han kommer bli, genom att mysa med dessa småttingar.






På vingliga Ben



Min älskade son går nu äntligen. Har har ju tagit nått steg vid något enstaka tillfälle. Men ikväll när vi hyrde film på Videoteket så gick han med raska steg mot godiset. Och vi fick då det bevisat för oss, han KAN ju ;o)
Så ikväll har vi övat!

Här är lite bevis!






William skötte sig riktigt bra i g

7140d8bab1aeb92aa85cd6066aa1b670.png

Kolla varifrån!

William skötte sig riktigt bra i går på hockeyn. Han var bäst enkelt :)


William skötte sig riktigt bra i g

7140d8bab1aeb92aa85cd6066aa1b670.png

Kolla varifrån!

William skötte sig riktigt bra i går på hockeyn. Han var bäst enkelt :)


Intressant att gå på hockey:)

-3e7f0c962f79413cfd8c77a1aa422c1.png

Kolla varifrån!

Intressant att gå på hockey:)