Äntligen funkar det igen :)


Min blogg har verkligen krånglat dom senaste dagarna, har inte ens gått att logga in :S
Har ni andra också haft problem?!

Idag har jag haft en toppen dag. R stannade hemma i dag och jobbade hemifrån, så vi har myst hela långa dagen i solen. Gud vilket underbart väder!!
Sen var vi ut till Mamma o pappas nya hus och kikade hur dom hade det. Broder och Oliver var också där.
Såå mysigt. Oliver fyller 2 år i morgon då ska vi på tårtkalas. Handlade en jätte jätte fin dress till honom i dag, var in på den ny öppnade butiken i Haga som har barnkläder, Pirum Parum hette den. Jätte fina kläder! *Me Like*
Vi har även Meja nu några dagar, Mysigt. Blir lite promenixer för henne o mig på dagarna!

Jaaa... Något mer då?
Klev in med bestämde steg i går på vecka 25! Herregud vart tar tiden vägen.....!?
Här kommer magen i det ny köpte bikinin(jag ska nämligen börja simma) hihi :
   När vi endå laddar upp lite bilder så får ni lite från i dag också :
 Oliver matar Meja med kex.
 Fasters ögonsten!
 Mystroll!
Också lite information om vecka 25 :)
På Fredag ska jag för övrigt träffa barnmorskan i Sundsvall för första gången. Håll tummarna att jag får en mystant!Vecka 25


MammaFrån och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet (förkortas i din journal SF-mått). Måtten kryssas in på en kurva i din journal, man får ett så kallat gravidogram.

I denna vecka är SF omkring 23 cm. Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av barnets tillväxt

Barn

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.


image245

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.

Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor.

Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.


Nu blir det kvällsfika. Nyponsoppa och rostade mackor *Mummmaaa*


Puss 

Kommentarer
Postat av: Frida

Super fin! :)

Postat av: Michaela

Vad är det för klädaffär? =O
Har hört några rykten om att det skulle öppna en butik med danskdesignade kläder, är det möjligtvis den? Vilken gata ligger den på? =)

2008-04-01 @ 23:16:05
URL: http://elvinsmamma.blogg.se
Postat av: mli

Upp till vilken ålder typ är det på kläderna? For förbi där igår, dom såg ut att ha mycket sött :)

2008-04-02 @ 08:53:19
URL: http://mlish.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback