Week 18



Tiden bara susar förbi oss och vi är redan i vecka 18. Lill*n börjar göra sig påmin mer o mer. Och jag har en bestämd känsla att det bor en flicka i min mage, hade samma känsla med william att det var en gosse.

Återstår att se om några månader som sagt.. ;)

BEBIS

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

DU

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo (använd gärna vårt viktverktyg för att hålla reda på din viktökning).

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.



info från Babycenter


JamJam & Drakborgen.



Dagen i dag har varit helt ok, trots otrolig huvudvärk.:S
Runt lunchtid for vi till Bergsåker så jag fick den omtalade vaccinationen. Det var verkligen löpandeband principen där om vi säger så. Sticken kändes inte så hemskt men nu känns det desto mer. Det ömmar i armen och jag kan inte luta mig mot något med den sidan. Har även känt mig hängig men det är en vanlig bieffekt. I morgon är nog allt som vanligt igen! :)

Efter vaccinationen blev jag & William skjutsad till Drakborgen där vi mötte upp min gravida vän Jessica och hennes son Leo. Myspys! Men som sagt, William är ju mer vild än tam när vi är där, så man hinner knapt prata med varandra! Nästa gång ses vi över en fika ;) Hon var så fin i sin mage. Den hade vuxit otrooooligt sen sist jag såg henne. För er som inte vet så är Jessica min barndomsvän den lekis, och det känns riktigt roligt att vi hittat varandra igen och faktiskt är gravida samtidigt! Hon kommer få ca 2 månader före mig :)

Åh efter det tog jag en prommis till Barnenshus. Försökte hitta en tält till William men fann inget, traskade över till IKEA och där hittade jag ett jättefint för 59:-Haha. Pangpris! :)

Ställde iordning tältet när vi kom hem och nu bor William där. Har lagt in han smystäcke sen har han hett in leksaker där. Tok mysigt!

ikväll vart vi bjuden på tacos hos fam Englund, Tomas är hemma på besök från Uppsala! Och i morgon blir vi även då bjuden på middag, fast på Tandoori house, av fam Englund! Me Like! :)



Nää nu ska jag snaska en gottepåse från JamJam, sen sängen och ännu en Wallander bok.


Nattinuffs

William har fått en koja:-)

5f99f73366b50ef41f9a4118d61867f6.png

Kolla varifrån!

William har fått en koja:-)


Nu är det gjort!

0-417f1c9e013e20057c73ff6e37408f80.png

Kolla varifrån!

Nu är det gjort!


Wow! Jag hade glömt hur magiskt de

0-7ff90d973bd3ac73010e88a52d9b2b5d.png

Kolla varifrån!

Wow! Jag hade glömt hur magiskt detta är. Bebis sparkar hej vilt där inne just nu, och robban känner dom ordentligt!:)


Det lyser bus!


Ja, det verkligen lyser bus ur min sons ögon, dagarna långa!
Idag var vi som sagt och härjade på ÖF Kryddan. Mycket uppskattat av sonen, och även av mamman! ;)
Vi var väl där i ca 1½ timme sen tvärdog William i vagnen. Hahaha.. Snacka om att ta ut sig till MAX!

hur som.. I morgon har vi INGENTING att göra, och jag får panik när jag/vi har "tomma" dagar. What to do??
W goes crazy här hemma då! Finns iofs ÖF i Skönsberg. Men dom har så konstiga tider..och precis när William är som tröttast på förmiddagen.. :S återstår att se. Om vi inte får något förslag av någon Mama? ;)

Ikväll överraskade jag kära sambon med en hyrfilm. X-Men Wolverine (stavas?) Själv så tycker jag inte om sånna filmer men jag vet att han har velat se den så länge. såå.. TADA! :)


Nu ska här mysas.
Nattinuffs!


Bustrollet tagen på BAR gärning medans han höll på klättra upp i fönstret! Fina kladdmärken det blir på fönstret ;)

Idag ska vi på stan en sväng och t

0-16e1fc912ee38a8fc648c7e9fca4f722.png

Kolla varifrån!

Idag ska vi på stan en sväng och tänkte även då passa på att låta sonen härja lite på öppna förskolan Kryddan. Idag fyller även min kära mamma år. Grattis!!!:-)


Old Pics!



Hahahaha.. Nog har man levt ett rövarliv innan man blev sambo och mama. Men det är inget man ska skämmas för, för tusan vad skoj man har haft genom åren! Otroligt fina människor. Aproliga fester (..som ofta spåra ur vilket kommer synas på bilderna..) Men ja... SATAN vad kul jag har haft!

     

 

     

 

   

 

   

 

Hahahahahaha. Dessa är alltså till för att skrattas åt! jag mår så gått då jag ser dessa bilder!

Alla mina gamla underbara sjuka vänner! =) 


vaccinet kommer inte förrän på Ons

0-3dae5a3f77e13d67b4b7a55d09039301.png

Kolla varifrån!

vaccinet kommer inte förrän på Onsdag. Så nu blir det middag på Ikea och mathandling på coop medans det är husvisning hemma hos oss.


Tjopp!



Nu åker jag och vaccinerar mig. Återstår att se om jag lever ikväll....:)

24 Oktober.



Dom sista dagarna har varit dom bästa på länge. Vi hade det underbart på våran lilla roadtrip. Dessa rekomenderar jag varmt. När jag slog upp ögonen på Fredagmorgon så kände jag sånna krafter och sån energi som jag inte gjort på flera månader. Och ändå hade jag ännu en hel dag nästan, för mig själv. Jag klev inte upp ur hotellsängen förrens klockan var runt 11. Tog en varm och skön dusch. Sen vandrade jag omkring lite i affärerna, åt lunch och sen smet jag in på Barnenshus. Och där handlade jag en sån där leksak med ratt och tuta och olika saker, förstår ni vilken jag menar? =] Den skulle william få när vi hämtade honom tänkte jag.

Mötte upp mamma o pappa o Wille runt 16 och for raka vägen hem och hade pusskalas. Älskade unge!
Han fick presenten och blev sååå glad. Han verkligen älskade den. Gick omkring och bar på den och vägrade släppa taget! =]
Sen kom min mamma hit, pappsen var på firmafest så hon spenderade kvällen här så hon skulle slippa åka så himla många mil fram o tillbaka, när hon skulle hämta honom på kvällen.
Vi åt god kinamat och myste med gotta framför Idol. En riktigt lyckad Fredagkväll!

Idag har vi inte gjort något speciellt. Eller jo vi har varit på Birsta en sväng. Och vädrat ungen! =] Han som klättrar på väggarna om man är hemma längre än till 12. Haha. Efter det tog jag mig en långvila, råkade sova 2 timmar. William han sov 1 timme han. Mamma är en trött människa nu förtiden.
Och ikväll har vi varit på middag hos fam Englund.Smarrigt som vanligt och god efterrätt! Mums!

Nu har vi hållt William vaken lite längre ikväll för att han förhoppningsvis inte ska vakna så tidigt i morgon, då man ställler tillbaka klockan i natt! Brukar kunna bli lite strul med sömnen i detta läge...Hoppas inte!

Jag har nyss gjort nudlar som jag var så sjukt sugen på, fråga mig inte varför. Dessa hormoner och cravings kan göra en galen! =]
Gick in i vecka 17 i Fredags. Snart UL! Wie!

Nu kommer snart min Robbie, då ska vi se Wallander - Prästen.


Hoppas ni har en mysig Lördag!

Nu går vi strax iväg och käkar god

1ed9d39af1d1035905186c3274427594.png

Kolla varifrån!

Nu går vi strax iväg och käkar god mat. Hoppas ni får en mysig kväll!


Bebismagen börjar bli stor. Just n

0-7967f58be87fa3f9000c80b57b32240e.png

Kolla varifrån!

Bebismagen börjar bli stor. Just nu njuter jag av stillheten på hotellrummet:)


Svar till någon som inte delar min uppfattning

Jag följer (av ngn märklig anledning)din blogg dagligen, men har tills nu inte kommenterat ngt. Kände bara att jag blev lite fundersam över 2-3 saker efter de senaste tiden & speciellt gårdagens inlägg. Jag undrar om du verkligen anser att dagis kommer att kunna ge William den stimulans som han, enligt DIG behöver och som du (i form av hans mor) INTE kan ge honom? Han är väl trots allt bara dryga 1 år? Förstår inte hur man kan påstå att ett barn i den åldern mår bättre av att vara på dagis, än hemma med sin mor eller far, speciellt då du ska vara hemma på dagarna?? Personligen skulle jag aldrig låta ngn annan uppfostra mitt barn och låta dem få se honom/henne växa upp till en individ, då jag faktiskt själv har möjligheten att göra det, dvs vara hemma med barnet! Jag har uppfattat det som att du kommer att vara hemma, då William skall in på dagis. (Graviditet är inte en sjukdom, upplysningsvis!) Eller ska du jobba i väntan på bebis nr 2, eller blir du kanske sjukskriven? Får man ha barn på dagis om man inte är sjukskriven eller arbetssökande (mer än 15 timmar i det senast fallet??) Hur hade du tänkt att palla med 2 barn??! Då får ju william bara vara på dagis 15 timmar i veckan.... Och VAD är ett "dagisbarn"? Snälla förklara det för mig..för det begriper jag överhuvudtaget inte!!

Mvh Tvåbarnsmor som följer bloggen med spänning!

Hejsan! Antagligen läser du den för att den på n ågot sätt tilltalar dig, eller för att helt enkelt följa en annan mammas vardag, det är i varje fall därför jag går tillbaka och läser mina länkande bloggar, för det kan väl itne enbart vara för att läsa, eftersom du säger att du läser den dagligen.

Och nu ska du få svar på dina frågor. William är i november 1 år och 4 månader, vissa barn börjar innan som fyller 1 medans vissa (om man kan) är hemma tills dom är 1½. Så där förstår jag inte riktigt vad din fråga är? Jag tycker nämligen INTE att han är för LITEN för dagis. Han är en väldigt framåt och social liten kille som älskar att leka och utforska nya saker här i livet. Det jag menar med att han är ett "dagisbarn" är helt enkelt att han älskar allt som har med öppna förskolan/lekis/lekplatser/barnställen/babysång att göra. När vi kommer till ett sånt ställe ägnar han inte mig en minut, utan kutar gärna iväg själv och upptäcker nya saker.

Och självklart är inte en graviditet en sjukdom, som jag så väl vet. Eftersom jag redan varit det en gång och är nu snart halvvägs i denna. Däremot kanske man inte mår bra under hela graviditeten, och även om man gör det (jag gör det) så finns inte samma energi i kroppen, i varje fall inte hos mig, som när jag är ickegravid. Därför kanske inte jag klarar av att tillfredställa alla hans behovs som utbildade barnsköter eller barni hans egen ålder KAN varje minut av dygnets timmar. Och jag ser det verkligen inte som att jag låter någon annan uppfostra mitt barn och att jag  missar han uppväxt, pga att han ska gå på dagis 3 timmar om dagen. Vad har du för uppfattning människa?

Alltså. William kommer gå på dagis 3 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Jag är av den uppfattning att barn mår bra av stimulans. Jag vill inte att min son ska behöva sitta och stirra på mig när jag ammar,byter bajsblöja,och ammar igen, när han KAN få leka och lära sig saker, nångra timmar om dagen på ett dagis!

Sen om du tycker att det är MER okej att han skulle sitta hemma framför tvn och se på "Emil i lönneberga" eller liknande och leka med sina bilar, det fattar jag inte. Av dygnets 24 timmar kommer han vara ifrån mig/oss 3 timmar om dagen, och det gör oss alla gott!

 

Hör av dig om du behöver mer svar på tal, och tala även gärna om vem du är så kan jag kika igenom din blogg och se om jag kan "lära mig något om föräldraskap". För sånt tycks du veta alldeles perfekt mycket om!=)


Bra resultat!



Imorse var det som sagt dags för glukosbelastning. Och det var nog det äckligaste jag druckigt! Usch och tvi!
Sen skulle man sitta på en stol och läsa i 2 timmar (!!) Man fick INTE sova. Kan medela att jag var nära att slumra in några gånger. Vart så trött av att bara sitta där, rakt upp och ner, och dessutom HELT tom i magen.
Hur som helst, resultatena efteråt var toppen! Skönt!

Har ju varit visning här ikväll IGEN. Tror det är 3:e gången nu. Det ringer folk hela tiden till mäklaren,så som sagt, nu hoppas vi att det börjas buda snart, så vi kan ge klartecken till radhuset. VILL HA!

Imorgon åker vi ut med William till min mamma rätt tidigt. Robban ska ha möte i Övik kl 13:oo så då måste vi ju vara på plats. Jag själv ska bara slappa som en säl hela dagen. Ligga på hotellrummet, ta ett skönt bad, läsa lite bok och skvallertidning och snaska gotta! Sen på kvällen blir det Middag/Hockey med hans arbetspolare.
Ska bli så mysigt att bara få rå om varandra! =)



Men vet ni, jag tror faktiskt jag glömt att uppdatera er om en stor sak?
William börjar på dagis den 18 November! Lillkillen blir verkligen STOR. Jag hoppas och tror att allt kommer gå toppen. Han är ett typiskt "Dagisbarn".

 

Nu ska jag snaska i mig ett stort grönt fräsht äppel, och sen en påse Turkisk pepper. Mums!

 


Bra resultat!



Imorse var det som sagt dags för glukosbelastning. Och det var nog det äckligaste jag druckigt! Usch och tvi!
Sen skulle man sitta på en stol och läsa i 2 timmar (!!) Man fick INTE sova. Kan medela att jag var nära att slumra in några gånger. Vart så trött av att bara sitta där, rakt upp och ner, och dessutom HELT tom i magen.
Hur som helst, resultatena efteråt var toppen! Skönt!

Har ju varit visning här ikväll IGEN. Tror det är 3:e gången nu. Det ringer folk hela tiden till mäklaren,så som sagt, nu hoppas vi att det börjas buda snart, så vi kan ge klartecken till radhuset. VILL HA!

Imorgon åker vi ut med William till min mamma rätt tidigt. Robban ska ha möte i Övik kl 13:oo så då måste vi ju vara på plats. Jag själv ska bara slappa som en säl hela dagen. Ligga på hotellrummet, ta ett skönt bad, läsa lite bok och skvallertidning och snaska gotta! Sen på kvällen blir det Middag/Hockey med hans arbetspolare.
Ska bli så mysigt att bara få rå om varandra! =)



Men vet ni, jag tror faktiskt jag glömt att uppdatera er om en stor sak?
William börjar på dagis den 18 November! Lillkillen blir verkligen STOR. Jag hoppas och tror att allt kommer gå toppen. Han är ett typiskt "Dagisbarn".

 

Nu ska jag snaska i mig ett stort grönt fräsht äppel, och sen en påse Turkisk pepper. Mums!

 


Längtar!



På Torsdag sussar jag & Robban på hotell, alldeles själva! Underbart. En hel kväll, ensama och massa mys!
William ska sova hos sin mormor, medans vi är på annan ort. Det kommer han gilla! =)
Åååh Längtar!

20 Oktober 2009





De sista dagarna har gått i lugnets tecken, då sonen har varit lite krasslig. Men det är lite klurigt detta måste jag få påstå, trots feber och rinnig näsa så är han pigg och vill leka. Helst gå ut! Jag försöker förklara men han förstår ju självklart inte! =] Men snart är han frisk igen hoppas vi.

I morgon ska jag på den där glukosbelastningen hos BM. Ska vara där klockan o8:oo så i morgon kliver vi upp med tuppen. Det skulle ta ca 2-2½timme. Återstår att se vad det visar då! Och från och med NU (kl 2o:oo) får jag varken äta eller dricka. Hur ska det gå?? Jag som är ett sånt kvällsmatsmonster! Hmm...


Vi har haft fler visningar på huset och har det även i morgon. Så nu håller vi tummarna att dom börjar buda snart, eller hur? ;o)


Näää vet nu. Vettigare än så här blir inte detta inlägg.

En glad men snorig pojke. Varför d

55424f0483dc92d5e0290eefa0b59d7d.png

Kolla varifrån!

En glad men snorig pojke. Varför dessa förkylningar hela tiden?


Vintern!


Nu har vi äntligen hittat en fint overall till våran kille. Har tittat och tittat med inte hittat någon vi varit nöjd med. Vill inte att han ska känna sig som en "stoppad korv" som många gör. :)
Blev en marinblå från PolaroPyret. Farmorn la till en snäll summa! Tack!:)


Jo just ja, ny vecka för bebis i m

44c7a51af98a582084d7d1e127262309.png

Kolla varifrån!

Jo just ja, ny vecka för bebis i min mage i dag? Vecka 16. Och denna vecka har det hänt saker, magen har vuxit rejält OCH jag har känt av fosterrörelser:) Big thing!


Fredagsmys.



Åh, vilka dygn. Nog för att min son är världens goaste finaste och mysigaste kille, så blir man trött och slut av att sköta allt själv några dygn. Som en räddande ängel kom Robban hem i eftermiddags, och vi var såå glada av att se honom! =)

Idag har vi varit på Dragborgen jag & William. Där var också Tina&Tea,Sofia&Melwin,Natalie&Vilma och Sandra&Ludde. Fullt ös med andra ord! Blir mer o mer spring för varje gång man är där. Nu nöjer sig ju inte William med att klättra lite i bäbisborgen. Nää nu ska vi ut på äventyr! ;o)

Jo idag åkte vi till Bergsåker för jag skulle ta vaccinet mot svinis. Men då sa dom att det var SLUT. What?!
Hur går det ihop? Allmänheten skulle börja ta vaccinet till veckan medans vi som är "högprioriterad" dvs sjuka,gamla och gravida skulle få dom första doserna. Riktigt illa tycket jag. Visst, JAG klarar mig några veckor, absolut. Men dom äldre? Eller som riktigt sjuka? Då tycker jag faktiskt dom som faktiskt skulle vänta tills nästa vecka, skulle ha gjort det.

Och jag orkar verkligen inte läsa en enda till blogg där det står "åååh vaccinet är farligt, vad är det i det?"
Herrejävlargud. VAD är det i vaccinet ni ger till era små barn? Vet ni vilka besprutningsmedel som används till bananerna och äpplena ni äter? Och alla Multiresistenta bakterier i allt kött?
Man kan helt enkelt inte veta allt säkert som privatperson. Men man måste väl för fan lita på läkarna och forskarna.

Visste ni föresten att det finns mängder av stora organisationer i USA som är helt emot vaccin som ges till våra spädbarn?!? Dem har tydligen i vissa fall lett till Autism.
Ska ni sluta vaccinera era barn nu?


Nä nu låter jag arg. Är bara äckligt trött och less på detta snacket.
Trevlig helg alla kära läsare! =]



Så HÄR glad blev jag när prinsen k

0-d15760e060a1fbbd039104e95b2527.png

Kolla varifrån!

Så HÄR glad blev jag när prinsen kom hem igen efter några timmar hos farmor och farfar:)


Morgonpigg kille i en röd ny tjusi

23f132695110875799e513e47c5c74a1.png

Kolla varifrån!

Morgonpigg kille i en röd ny tjusig "farfars tröja" som han fått av sin mormor:)


Titta vad jag fick av bästa svärmo

66e2792e4fcb37b3cfdc1e334176a6b3.png

Kolla varifrån!

Titta vad jag fick av bästa svärmor och svärfar!


Rödgråtna ögon.


Idag har varit en hemsk dag, likaså gårdagskvällen.
Vet inte riktigt vad det är med mig, antar att allt just nu känns lite "för" mycket. Allt känns helt omöjligt.
Jag gråter för jag inget orkar. Graviditeten går fort, och bebisen är just nu inne i en tillväxtfas skulle jag gissa på, då det speglar hur jag mår. Skit rent ut sagt. Spelar ingen roll hur mycket jag vilar när William sover, eller om jag sover hela nätterna. Kraften är nere på NOLL. Och jag har lite smått panik.
Vi har börjat prata om att skola in William på dagis nu ganska snart, mest för hans skull. Då han kanske inte bli tillräckligt stimulerad om dagarna då jag inte orkar fara och flänga som en supermorsa.
Så dagen i dag har bestått av två stora rödgråtna ögon och en pulserande huvudvärk..
Saker i sig blir inte bättre av att Robban sticker 6 i morgon bitti och kommer hem på Fredag kväll...ÅNGEST OCH PANIK.

MEN som tur är har jag så många fina i min närhet..I morgon ska vi härja loss på Babysång med W´s vänner och mina vänner. Sen blir det en slapp dag, tills eftermiddagen kommer då Williams farmor kommer och hämtar honom och har honom några timmar så jag får "vila upp mig".. Sen så ska hunden får slagga hos min mamma o pappa. Dessa stjärnor i mitt liv som hjälper mig så gott dom kan, Jag älskar er!

Nu ska jag faktiskt alldeles strax gå och lägga mig..Är helt slut..

Hoppas ni mår bäst!

NI



NI är viktigast för mig, William & Robert. Mitt livs mittpunkt. Mitt hjärtas blod. Mitt allt i all oändlighet.

en liten liten william.. :)


vagn.



Någon som möjligtvis har en sån här vagn till salu? ;o)


V 15



Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. fetal development at 15 weeksNu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med
ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.



från Babycenter



Min lilla mage denna vecka:




Idag var jag även till frissan. Blev lite slingor och toppning bara. Försöker ju verkligen spara ut håret denna gång. Just nu är det ingen frisyr, men jag fööörsöööker hålla mig från att klippa av det..

 


Men färgen är jag riktigt nöjd med faktiskt!


Man blir så lätt orolig.


Min bm ringde mig idag för hon hade upptäckt ett test som hon tyckte lät konstigt.
Det var mitt bldsockervärde som var för högt.
Jag har ingen erfarenhet av detta oh hon sa inte så mycket utan bokade in mig på en glukosbelastning (heter det så?)

Är det någon som har haft liknande? Bör jag vara orolig? Läste lite på internet, och det kunde tydligen visa på graviditetsdiabeter? Jag har ingen aning..Men det är klart man blir orolig..

Kvällen är räddad!

0-33d026794fa8892fd345d023b8ee7f08.png

Kolla varifrån!

Kvällen är räddad!


Dagens middag. Potatisgratäng,lövb

0-4ef442d97ae242e25513ce914ab14906.png

Kolla varifrån!

Dagens middag. Potatisgratäng,lövbit och pepparsås.


William har tuppkam:)

0-36e57e2aad8b1ccab4226be4e258a121.png

Kolla varifrån!

William har tuppkam:)


En eftermiddag senare.


Jag sitter nu helt slut i soffan med en kopp kaffe och njuter av tystnaden. Sonen sover skönt ute i vagnen men lär nog vakna om en liten stund. Robban är påväg hem från Övik, så han är nog hemma alldeles strax. Skönt! Ska passa över ungen och hunden på honom och genast lägga mig och sova en liten stund. Kommer behövas, för idag har jag inte hunnit vila något som jag oftast annars gör på morgonen när William sover en stund. Efter min kommande tupplur ska jag laga god middag och mysa med sonen. Pappan ska som jag nämnde på Hockey, fast med jobbet.

I morgon är det Fredag och det betyder ny vecka för bebis "J eller A". Vecka 15. OJ!
Idag hos BM pratade vi om bla vaccinationen som kommer äga rum om ca 1½ vecka. Jag ska definitivt vaccinera mig. Förstår inte hur man vågar riskera något genom att INTE vaccinera sig.
Mina värden såg som sagt jätte bra ut, tack gud för det. Avskyr dom där nålarna! Men jag önskar dock att jag hade gått upp lite mer i vikt, men det kommer väl om någon vecka antar jag. Just nu står vågen på 49 kg. Har iaf gått upp 1 kg sen sist jag var där i Augusti. Då får man ju tänka på att jag låg och kräktes i några veckor också..

har även börjar fundera om jag ska unna mig en helg i Sveriges huvudstad, och slå två flugor i en smäll = Shopping och kvalitetstid med Syster. Det gäller bara att hitta någon billig tågbiljett och hotell.



Nåja får se hur det blir,


Så här gott sover prinsen:)

0-1c56e7b7e244f7c96284bd64fe0abab1.png

Kolla varifrån!

Så här gott sover prinsen:)


Fantastiskt skönt promenad väder.

0-15fd951acc321ed3e3ba612f70439ca4.png

Kolla varifrån!

Fantastiskt skönt promenad väder. Hunden och matte får röra på benen medans sonen sover i vagnen:)


8 Oktober



Klockan är bara halv 1 och jag har redan hunnit med ett sjukhusbesök + ett BM besök.
Alla värden såg bra ut och jag börjar må bättre och bättre. Fick även tid för UL. Det ser vi fram emot! =]

Nu har jag inte tid att skriva, tänkte bara en snabb update. Skriver mer ikväll, då ska karln i huset på Hockey och jag ska mysa framför tvn med en Kall Chokladkaka! Mums!

Nu = Långprommis med barn och hund.



I natt fick vi inte den sömn vi be

-8a619bb1b004cf358da8fd1c7eafce2.png

Kolla varifrån!

I natt fick vi inte den sömn vi behöver, så idag myser vi.


Älskade hjärtat mitt. Tack för en

3be3c26af6416ef3fbd04c116d6ce10f.png

Kolla varifrån!

Älskade hjärtat mitt. Tack för en UNDERBAR dag. Nu blir det bad sen sova!:) tror ni jag får med mig honom? Han ser rätt nöjd ut där i sin fåtölj:)


Hittade ett gammalt kort på mig fr

0a6fc65bdfe85fc8d82b3f8322dd9c6d.png

Kolla varifrån!

Hittade ett gammalt kort på mig från då jag var 18. Lite rundare om kinderna där tror jag;)


5 Oktober.


Dagen började riktigt bra. William sov ända till 07:15 och har sovit näästan hela natten. Febern och den rinnande näsan har stört honom några nätter, så en hel natts sömn var mycket välkommet.
Sen var det bara upp och studsa och invänta mäklaren. Fotograferingen blev ivarje fall toppen!
Man blir nog väldigt lätt "blind" när man går hemma så här, för när jag ser fotona så tänker jag "Oj..men alltså..BOR vi här?" =)

Anticimex kom kl 13 så tog pälsade vi på oss tjocka kläder och gick på långprommis, vi var ute och gick i 1½ timme. Var helt slut i benen när jag kom hem! OCH hungrig, kastade i mig 4 mackor på 2 minuter. Gravidmage!

Jag och William låg och vilade när Robban kom hem, så han smög upp och la sig med oss en stund, såå mys.

I morgon skulle vi egentligen ha varit och firat Arvid som fyllde 1 häromdagen. Men då William varit febrig så vill jag inte riskera att han smittar dom andra, sen är han inte helt 100% än. En dags vila till sen är han nog i form igen. Så morgondagen spenderar vi på landet hos min mamma som är ledig. Tänkte försöka vara där hela dagen, då Robban ändå är i Sthlm med jobbet och inte kommer hem förren runt midnatt.

Här hittar ni annonsen.


Nej nu ska jag kura ner mig i soffan under filten med mina skalade morötter.
Ikväll är det Svenska Hollywood fruar! ;o) 


Åh så härligt att vara gravid:)

59903b08ebb7422cc896dbc32e50c0bd.png

Kolla varifrån!

Åh så härligt att vara gravid:)


4 Oktober


Så var även denna helg avslutad. Det säger bara Svisch så är helgerna förbi känns det som.
Men oj så mycket vi har hunnit göra i huset i helgen. Nu börjar vi fråga oss varför vi inte gjort det tidigare? ;)
Fotograferingen är i morgonbitti klockan o9:oo. Och som jag har förstått det kommer huset läggas ut på Skandia Mäklarna redan samma dag (?), Vore kanon.
Anticimex kommer hit kl 13:oo, för man måste göra en genomgång av huset innan det läggs ut för försäljning, att köpa hus är ju inte riktigt samma sak som att köpa lägenhet..
Allt är så myket grunligare undersökt, och det är ju bra. Vem vill köpa ett hus med möggelskador eller liknande?

Idag fick jag nog en mildare form av migrän. Satt i soffan med Robban och Wille, och sa helt plötsligt till R.."Du..jag mår inge bra.." fem sekunder senare fick jag springa allt jag kunde in till köket där jag kräktes för kung och fosterland. Efter det låg jag däckad i soffan med sprängande huvudvärk. Så antingen var det migrän eller denna hormonhuvudvärk. Sen tvingade jag mig i duschen för att piggna till.

Kvällen sen spenderade vi hos fam Englund. W´s farmor o farfar åker till Grekland på Tisdag, så dom kommer vi inte träffa på ett tag nu.. Men när dom kommer hem ska jag få en present! =]

Nää vet ni, jag är heeelt slut av allt fix och trix, så det bli en tidigt kväll här hemma. Ska kika lite bloggar sen är det natti.
Har ni föresten tips på några mysig "mamma/bebismage/barn" blogg får ni gärna tjoa till!

Magen det växer i vanlig ordning;)

0-54ecce88c142df51ded5d8751f539441.png

Kolla varifrån!

Magen den växer i vanlig ordning;)


Min lilla tiger! Han är liten och

0d3b9c9ccc351b6c39061dda479deb60.png

Kolla varifrån!

Min lilla tiger! Han är liten och tuff men tyvärr lite snorig i dag, så babysim är inställt. Istället fixar vi hemma inför fotografering i morgon! Och sen, god middag hos W's farmor och farfar.


Rosa fina naglar! Jag brukar alltf

5dbd8e9364a57db4f12cd8362412336b.png

Kolla varifrån!

Rosa fina naglar! Jag brukar alltför sällan göra mina naglar fina, men nu ska jag göra ett försök. Dom brukar i vanliga fall vara trasig och fnasig:)


idag blev det äntligen lite påfyll

1070fb1dd133466308b13db271a017bc.png

Kolla varifrån!

idag blev det äntligen lite påfyllning i badrumskåpet. Det blev rosa, som Oktober månad är. :)


Nu tackar vi för en underbar Freda

0-5d8d71164ab408de9117bf59e379f1a6.png

Kolla varifrån!

Nu tackar vi för en underbar Fredag och god middag hos Broder med fru. William är som ni ser glad men trött. :)


Snyggkillen är fin klädd till midd

4017e7e2fc9e178318199cc4ca207ae6.png

Kolla varifrån!

Snyggkillen är fin klädd till middagen ikväll:)


Fab Friday!


Välkommen underbara Fredag!
William vaknade 05:30 i dag, så han är på lite halvtaskigt humör i dag. Who can blame him?
Jag själv började blöda näsblod i morse för jag var sååå trött. Dagarna är som att kasta tärning, vissa dagar är har mer energi än andra. Men plutten och jag gick och sussade och sov i 2 timmar på förmiddagen, nu sover han igen. Tröttunge!
Tidigare var min pappa här och fixade lite saker i köket.

Ikväll är vi bjudna på smarrig Tacos middag hos min Broder Daniel och Svägerska Jenny samt deras busunge.
Kul!! Det är så roligt nu att se Oliver och William leka, sist vart oliver såå förvånad för helt plötsligt gick ju William ;)

I helgen har vi inget speciellt inplanerat, vi ska fixa och dona lite i huset inför fotograferingen tidigt på Mångdag morgon och sen som vanligt Babysim på Söndag. Dom ska ha klädsim med flytväst! *Hihi*

Skriver kanske mer ikväll.
NJUT av denna Fredag!!

Magen myser framför Idol!

46d3556a507ff29893547c43f9f43d95.png

Kolla varifrån!

Magen myser framför Idol!


Var rädd om era Bröst!



Jag tänker bidra, gör det ni också! Klicka
här



lilla du



Du är mitt allt.



Tiden går skrämmande fort.

Mama love you!!


pga förfrågning



Här kan ni se radhuset som vi drömmer om att få =]







Härlig morgonpromenad i kylan:) vi

5eaaf30bfc6733e499c5af40d829e10c.png

Kolla varifrån!

Härlig morgonpromenad i kylan:) vi är påväg till babysången.