Man blir så lätt orolig.


Min bm ringde mig idag för hon hade upptäckt ett test som hon tyckte lät konstigt.
Det var mitt bldsockervärde som var för högt.
Jag har ingen erfarenhet av detta oh hon sa inte så mycket utan bokade in mig på en glukosbelastning (heter det så?)

Är det någon som har haft liknande? Bör jag vara orolig? Läste lite på internet, och det kunde tydligen visa på graviditetsdiabeter? Jag har ingen aning..Men det är klart man blir orolig..

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag va också med om det, att dom misstänkte grav-diabetes. Men sedan när jag gjorde ett nytt test, så va det normalt. Jag drack en festis precis innan jag lämnade proverna första gången, så dom trodde det berodde på det!

Hoppas det går bra!

2009-10-09 @ 13:20:31
Postat av: Anna

Ingen fara. Vid en glukosbelastning får man fastande dricka en sockerlösning, blodsockertest (urin och stick i fingret) görs innan du dricker samt 2h efteråt. På detta sätt kan de se hur kroppen tar hand om sockret. Ta det bara lugnt och försök tänka så att det är ju jättebra att de upptäcker om det skulle vara något som man behöver hålla extra koll på. Massor av lycka till med magen! /En som har 1v kvar till BF och är duktigt less nu :)

2009-10-09 @ 15:25:53
Postat av: Theres

Oj, hoppas verkligen att allt går bra! :)

2009-10-09 @ 15:49:43
Postat av: madde

oroa dig inte!!!=) jag fick samma! hadde 8 i värde,fasst de var i mitten av min grav, jag hadde haft supervärden hela tiden,så fick gå på en glukosbehnadling som visade sig vara toppen!=)

det kan va tillfälligt,att du just då ätit nått som regarade på dina prover=)eller att ditt imunförsvar just då var lite nedsatt!=)

när jag var på glukosbehandlingen var det ca 8st till som gick för samma, och alla hadde bra svar!=) så de är inte ovanligt!=) Och OM de skulle va nått så får du gå till en diatist och se över kosten!=)

lycka till!=)

Ett tips, du kommer få sitta där i 2 timmar, ta med tidningar eller en bra bok, eller en vän som du kan surra me, de kan bli lite långtråkigt!=)

Postat av: Jennie

Du känner inte att du får sockerfall, svimfärdig & skakningar?



Sv: ska utnyttja mina förmåner till max, man vet aldrig när man blir av med dom :) så självklart hjälper jag till med boende



2009-10-09 @ 17:22:30
URL: http://jenniesvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback