Förlossning.Ikväll efter att vi kommit hem från Mamma o pappa efter god grillning hände något som fick mina ögon att spärras upp rejält kan jag säga, Nämligen slemproppen har gått för mig. Tusen tankar kan jag säga snurra runt i huvve på mig.
Ringde mamma och rådfråga, ringde svärmor och rådfrågade, sen ringde jag till förlossningen.
Dom ville att jag skulle komma in och göra en "kurva" och se hur allt stod till.
Sagt och gjort.
Lille W mår bara bra men jag har täta sammandragningar och dom sa att dom inte stoppar en förlossning efter Vecka 34. Så nu är det väl i stort sett bara att gå och vänta, Efter att slemproppen har gått brukar en förlossning ske allt mellan 1 dag till ca 2 veckor... Tusen tankar i skallen nu kan jag medela er :) spänning och oro..

Blir sängen nu och ta hand om kulan..


*Det börjar närma sig nu mina vänner..*
Vad är slemproppen?


Slemproppen (även kallad fibrinpropp) kallas det sega slem som täcker för livmoderhalsen.
Den bildas redan i vecka 4 och följer sedan med under hela graviditeten och sitter som en kork, ett skydd, mellan slidan och livmodern. Allt för att skydda fostret från bakterier etc som annars skulle kunna komma in i livmodern.
När lossnar slemproppen?


För det mesta lossnar den när värkarna börjat, men ibland kommer slemproppen redan två veckor innan barnet föds, men det hör dock till ovanligheterna. Slemproppen kan gå i omgångar där delar kommer ut, och den kan också återbildas.
Att slemproppen går är alltså inte ett tecken på att förlossningen nödvändningtvis kommer starta med en gång, utan snarare att det närmar sig och att du bör vara redo. Att proppen lossnat betyder att livmoderhalsen börjat vidga sig.
Hur ser slemproppen ut?


Slemproppen brukar se ut som en klump (kan komma i flera omgångar) av slem. Vissa säger att den liknar en propp andra upplever den mer som slem och inte helt olik tapetklister.
Slemproppen kan vara transparant, lätt gulfärgad, lite beigeaktig. Den kan ha rosa-röda strimmor i sig eller vara blodblandad.

Får du en blödning i samband med slemproppen, eller om slemproppen är blodblandad är det normalt ingen fara. Det kallas då en teckningsblödning (teckenblödning) som även det är ett tecken på att förlossningen snart kommer att starta.
Om däremot blödningen är kraftig ska du genast åka in till sjukhuset, och det ska du helst göra liggande, så kontakta ambulans.
Det är alltid bra att kontakta sin barnmorska för säkerhets skull om man har blodblandade flytningar under graviditeten.
Ser man alltid när slemproppen går?


Nja, alltså enligt faktaböcker så menar man att alla kvinnor ser när slemproppen går. Men i verkligheten verkar det inte vara lika självklart. Kanske beror detta på att många kvinnor har besvär av kraftiga
flytningar under, och speciellt i slutet på, graviditeten och att slemproppen (om den har en mer slemig konstistens) då misstas för en extra slemmig flytning.
Oavsett om man märker av den eller ej så kommer förlossningen starta när det är dags.


Kommentarer
Postat av: Matsdotter

Ojojoj!! :-O Jag kanske får vara kattvakt tidigare än jag tror med andra ord..? Spännande! :D Ska vi börja ha vadslagning om när han tittar ut kanske..? Jag tror skarpt på tisdag, under sverigge matchen ;)Btw, jag snodde en bild av dig från idag, hoppas det är okey :DPostat av: Anneli

jag håller tummarna för dig gumman och hopaps allt går bra nu! lycka till!=)

2008-06-07 @ 10:58:37
URL: http://annelajzan.blogg.se/
Postat av: Frida

Vaaaa åhh spännande! Önskar er extra lycka till om han vill komma nu! :) Min gick ALDRIG, inte vattnet heller.. buhu.. hehe!

2008-06-07 @ 11:17:54
URL: http://bsomibaby.blogg.se/
Postat av: Frida

Åhhh, redan? Shit vad snabbt tiden går... Håller tummarna för dig.. :) Stora kramar

2008-06-07 @ 11:27:46
URL: http://fridatorngren.blogg.se/
Postat av: Matsdotter

Hmmm, det är ju... IDAG! :)Jag håller fast vid tisdag, så håll igen tills dess!

2008-06-07 @ 16:14:15
URL: http://matsdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback