Vecka 34.


MammaBröstvårtorna blir större och brösten tyngre. Kolostrum, eller råmjölk, kan läcka ur dina bröst fast ditt barn ännu inte är fött. Det är kanske dags att köpa en stödjande amningsbehå.

En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig.

Sex behöver inte alltid innebära samlag, graviditeten är ett utmärkt tillfälle att utforska andra former av njutning. Du kan ha stort behov av att bli hållen i en öm och trygg kroppskontakt. En del kvinnor njuter av sin sexualitet som aldrig förr, samlag kan aldrig skada barnet!

Upp
Barn

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm.

Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert

Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft. 

Pappa


Många pappor tänker mer och mer på den kommande förlossningen. Fundera över hur ni vill åka till sjukhuset. Behövs en alternativ färdväg om ni behöver åka mitt i rusningstrafik. Om ni redan har barn måste ni ha en barnvakt. Finns BB-väskan packad för dig och din partner?


Kommentarer
Postat av: Mathilda

Hej darling! Ja jag mins den så väl! det va en underbar dag! och som sagt nu är det min tur :) Fan va roligt det ska bli! jag verkligen längtar allt vad jag kan!

Ring snart då så jag inte saknar ihjäl mig efter dig! :D

Puss!

Postat av: Frida

Oj är du redan i v 34?? Guuud va läskigt fort tiden går, och Theo är precis 4 månader idag! :) Såg er på stan igår men ville inte ropa för Theo sov. Magen var stor och fin och ni såg såå kära ut! :) Hoppas att ni har det toppen! Kram

2008-06-02 @ 20:53:06
URL: http://bsomibaby.blogg.se
Postat av: TNilsson

hej gumman .. hur går de för dej ??nu e de snart förlossning som gäller för dej vännen.. : )tiden rullar förbi ibland alltså !! men du vilken sida går du in på när du kika hur de
är vecka för vecka i magen har du någon bra sida: )? Sköt om dej vännen

2008-06-02 @ 21:35:02
URL: http://TNilsson.blogg
Postat av: Carrolixeen

Nu börja det närma sig Anna ! Gud vad kul för er =)
Förstår att du måste länkta ihjäl dig =)

2008-06-04 @ 22:01:46
URL: http://Carrolixeen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback