En liten förklaring..Till mina vänner, Ni får ursäkta mig nu då jag inte är så anträffbar..
Sista tiden har varit väldigt jobbig för mig. Ni ska inte ta det personligt när ni inte får något svar på min mobil..
Krafterna räcker absolut inte till just nu.. Känner mig jätte hemsk som inte orkar men just nu finns varken orken eller lusten där.. Och ni som verkligen känner mig vet hur jag varit dom senaste åren med depressioner, och just nu känns det värre än det varit på många många år. Trots att jag har så otroligt mycket att vara tacksam för i livet så styr man inte över det helt enkelt. Har träffat läkare i går och väntar nu på remiss. Så snart hoppas jag på lite hjälp.
Så mina vänner.. Förlåt, jag kommer tillbaka. Det vet ni... :)

Hur som helst, nu är vi inne på vecka 33. Går sakta men säkert frammåt. Nu går dagarna sakta och väntan är större än någonsin!!

 

igår var vi hos barnmorskan och allt såg jätte bra ut. Följer kurvan jätte fint och hjärtljuden var toppen.
Lilla huvudet var där det skulle, alltså neråt. Känner lite då och då hur det ilar och känns nästan som lite mensvärk, så undra om han börjar fixera sig med huvudet snart.
Mamma

Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.Om det är första graviditeten börjar många fundera och undra över amning och spädbarnsskötsel

Det kan vara klokt att skaffa sig lite kunskaper i förväg - kunskap ger trygghet.

Har du i stället svårt att alls föreställa dig hur det ska fungera med ditt nyfödda barn? Tala med din barnmorska! Hon kan hjälpa och råda.

Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.


Tips!

Sitt högt med benen när du kan - när du läser, stickar eller tittar på TV.
Barnet


I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.


Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda. Läs mer om Fostrets utveckling!Kommentarer
Postat av: Caroline

Uffa tycker synd om dej, det är inte lätt..:( Säg till om du vill prata eller så....det kommer kännas enklare så småningom, håll ut bara! Många kramar!!!

Postat av: Frida

Ja du kämpar på kanon bra!! Kram

2008-05-27 @ 18:37:38
URL: http://bsomibaby.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback